Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Ols förkrossande skottstatistik i bruksderbyt

Per-Ols utklassade Surahammar - det märktes inte minst i skottstatistiken.

Annons
Sex poäng. Josefin Sternebäck gjorde två mål och fyra assist.

Det blev inte mycket till bruksderby när Surahammars IBF:s damer gästade Fagerstahallen på söndagseftermiddagen. Laget var underlägset hemmatjejerna och Per-Ols vann till slut med hela 14–0 (6–0, 4–0, 4–0).

Redan från start märktes det att Per-Ols var det klart bättre laget. Det tog dock åtta minuter innan man fick hål på bortalaget. Sedan rann det dock på och efter 20 minuter var ställningen 6–0.

Det fortsatte i samma stil i 40 minuter till och Per-Ols spelare gjorde motståndarna till statister, och längst bak hade man en tjej som inte var i närheten av att hålla samma klass som Per-Ols målvakt.

Skottstatistiken 37–5 talar också sitt tydliga språk. Anmärkas där bör att ett par av Suraskotten var lyftningar från egen planhalva, som Jennifer Broström fick ta hand om.

Roligast i Per-Ols var att se samspelet mellan Malin Hellblad, Josefine Sternebäck och Emma Adolfsson. Trion låg bakom det mesta framåt.

Längst bak fick Josefine Broström hålla nollan för andra matchen i rad. Hennes tidigare klubb, Surahammar, hade knappt en vettig chans på hela matchen att spräcka hennes nolla.

Bättre motstånd väntar Per-Ols nästa helg, då man möter Kumla IBK på bortagolv.

Division 2

Per-Ols IBF-Surahammars IBF 14-0 (6-0, 4-0, 4-0)

Mål, Per-Ols: Josefin Sternebäck (2), Emma Adolfsson (3), Sofie Eriksson (3), Linnéa Wennmyr (2), Hanna Eldstål, Paulina Svedung, Malin Hellblad (2).

Skott: 37-5.

Mer läsning

Annons