Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Ols klart för ettan

"Det här var en märklig match".

Annons

Visst spelar Per-Ols i division 1 nästa säsong. Wasahus-73 hade inget knep att ta till i påskdagens kvalretur i Mellringehallen.

Per-Ols vann med 8–7 efter en rätt märklig tillställning där utvisningarna var många och spelet inte var bra från något av lagen. Men Per-Ols var aldrig i närheten av att tappa sin sexmålsledning från den första matchen.

Påhejade av massor av supportrar fick Per-Ols en smakstart med mål redan efter 25 sekunder. Snacka om att uppförsbacken för hemmalaget blev än brantare. Wasahus kvitterade men sedan var Per-Ols till sina högljudda, och trummande, supportrars stora glädje i ledningen hela matchen. Wasahus-73 snyggade till siffrorna först i slutskedet av matchen.

Wasahus-73 har i sitt lag många spelare som lirat på hög nivå. Fast det var förstås ett tag sedan. Så tekniken finns där fortfarande, men kanske inte alltid orken eller lusten att springa.

– Det här var en märklig match, säger Per-Ols-tränaren Per Johansson direkt efter slutsignalen.

– Vi spelade inte bra. Hade vi spelat så här mot Skälby hade vi fått stryk. Vi hade mycket bättre motstånd i förkvalserien.

Wasahus-73–Per-Ols IBF 7–8 (2–4, 1–2, 4–2)Målskyttar för Per-Ols var Samuel Jansson, fyra, Jani Muntila, två, Daniel Snickars och Robin Karlsson.

Läs mer om matchen i onsdagens Fagersta-Posten

Innebandyns seriepyramid för herrar säsongen 2014-2015

Superligan (SSL) 14 lag

Allsvenskan, norra 12 lag

Allsvenskan, södra 12 lag

Division 1, Norrland, 11 lag

Division 1, mellersta, Svealand, 12 lag

Division 1, östra, Svealand, 12 lag

Division 1, västra, Svealand, 12 lag

Division 1, västra, Götaland, 11 lag

Division 1, södra, Götaland, 12 lag

Per-Ols placeras troligen i division 1, västra, Svealand nästa säsong. Där spelade den här säsongen fem lag från Västmanland; IBF Västerås, Tillberga IK, IBK Köping, Surahammar IBF och Sala Silverstaden. Sala åkte ur serien. Tillberga och Västerås kvalade för en plats i allsvenskan. Tillberga åkte ut i den första kvalrundan mot Arvika. Västerås slog ut Hagfors och möter i playoff 2 Arvika.

Mer läsning

Annons