Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Ols lyfte efter mardrömstart

”Inte den roligaste matchen publiken sett, men vi åkte dit för att ta tre poäng”.

Annons
Eric Hult stängde matcheh mot Sura.

Per-Ols herrar svarade för en praktskräll då man på onsdagskvällen bortabesegrade Surahammars IBF. Samma Sura som man föll mot hemma, 2–9, vann man emot denna gång med 5–3.

Per-Ols fick en mardrömsstart på matchen då Sura gjorde 1–0 redan i matchens första byte. Per-Ols skakade dock av sig det snabbt och två minuter senare hade man vänt till 2–1. Backen Eric Hult ordnade även 3–1 innan första perioden var över.

I andra kom hemmalaget Sura närmre med ett tidigt reduceringsmål. Det blev dock periodens enda mål.

I slutperioden utökade sedan Per-Ols till 2–4. Ett mål som tvingades hemmalägret till en time out. Man fick också in en 4–3-reducering med fyra minuter kvar. I ett gastkramande slutskede av matchen stack dock Per-Ols upp och Eric Hult satte sista spiken i hemmakistan, när han gjorde sitt andra mål för dagen i öppen kasse, minuten före full tid.

– Vi spann vidare på lördagsmatchen mot Köping. Tight bakåt och mycket chanser framåt, säger Per-Olstränaren Niclas Österberg.

– I slutet hade de mycket boll, men skapade ingenting. Det blev lite nervöst, men det kändes som om vi hade kontroll. Förmodligen var det inte den roligaste matchen publiken sett, men vi åkte dit för att ta tre poäng och det gjorde vi.

Läs mer: Aktuell tabell

Läs mer: Spelprogrammet för division 1, västra Svealand

Läs mer: Matchfakta

Mer läsning

Annons