Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Ols mardrömsbesked

Hela Per-Ols IBF jublade när Fredrik Åhlberg skrev på kontraktet. Men nu har jublet satt sig i halsen. Åhlberg skadade sig nämligen i lördags – och kan bli borta länge.

Annons
Fredrik Åhlberg skadade sig i sin första match mer Per-Ols.

Mot Nyfors IK i lördags gjorde fixstjärnan Fredrik Åhlberg sin debut i Per-Ols tröja. Men glädjen blev kortvarig. Tidigt i matchen fick han en tryckare av en motståndare som sänkte honom. Och då kände han smärtan i knät.

– Jag vet inte om min fot fastnade i golvet eller om det var så att jag landade och vred knät. Men jag kände direkt att något var galet, säger Åhlberg.

Åhlberg besökte en expert i Västerås under måndagsmorgonen och fick då beskedet att han har fått en smäll på det inre ledbandet och menisken. Men hur allvarligt det är är fortfarande för tidigt att säga.

– Det är svårt att säga om det är jätteskadat eller mindre skadat. Jag försökte få ett svar och frågade om jag skulle vara tillbaka till seriepremiären (4/10). Det är väl då jag ska kunna vara spelklar.

I slutet av veckan ska Åhlberg tillbaka till experten för att få ett mer konkret besked om hur länge han kan bli borta från innebandyn. Men Per-Ols får alltså räkna med att stjärnan missar de resterande träningsmatcherna.

– Det är lite tråkigt. Men jag kan inte göra så mycket mer än att försöka vara så positiv som möjligt.

Annons