Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Ols nöjda med året

Årets målsättning höll för herrarna. Damernas brast i den näst sista matchen. Men det är historia – redan nu blickar lagen mot säsongen i höst.

Annons

En tredjeplats för Per-Ols herrar och en fjärdeplats för damerna. Båda lagen hade med spelare i toppen av poängligan. I stort kan säsongerna för division 2-lagen summeras som positiva. Men vägen dit var lång, framför allt för herrarnas tränare Per Johansson som gjorde sin första säsong som seniortränare.

– Jag är mer än nöjd. Under resans gång har vi fått en trygghet att falla tillbaka på, ett eget spel helt enkelt. Bevisiligen har det gjort oss svårslagna. Det är svårt att spela ut oss, vi måste upplevas svåra att möta, säger Per Johansson.

Hans facit med laget blev elva vinster, fyra oavgjorda och fem förluster. Seriesegraren Tillberga IK slutade elva poäng före Per-Ols i tabellen. Men trots det visade Per-Ols att laget absolut ska vara med och slåss om de främsta platserna. På bortaplan vann man med 4–2 mot Tillberga och på hemmaplan förlorade man efter förlängning med 7–6. Det som gjorde att Per-Ols till slut ”bara” hamnade på tredjeplats har dock sin förklaring.

– Vi har gjort många onödiga poängtapp. Vissa matcher har vi inte gjort jobbet för varandra, säger Per Johansson och syftar framför allt på förlusten mot bottenlaget Sala IBF på bortaplan.

Per-Ols mål den här säsongen var att hamna högre upp i tabellen än föregånde år. Med sin tredjeplats klarade de det målet, eftersom laget kom på femteplats säsongen 11/12. Och i och med det är siktet inställt på en ännu högre placering nästa säsong.

– Vi har kvalitet för division 1, men vi måste höja vår lägstanivå innan vi kan säga att vi hör hemma där. Vår ambition är att komma topp två nästa år, säger Per Johansson.

Även Per-Ols damer hade ett lyckat år. Inför säsongen var halva laget nytt, då seniorerna och juniorerna slogs ihop. Men det var inget som hindrade laget från att spela fin innebandy och prestera när det behövdes.

– I princip allt har fungerat bra. De nya har kommit in bra i laget, säger lagets tränare Per Eriksson.

Vad är det som inte har fungerat bra?

– Det är orutinen som lyser igenom vissa matcher, men det är det enda.

Laget slutade på fjärdeplats efter att man förlorade den näst sista matchen borta mot Sala Silverstaden. Därmed knep Västerås IBS tredjeplaceringen i tabellen.

– Vi hade som målsättning att vara topp tre, men att komma fyra är ju nästan i alla fall. Det får vi vara nöjda med. Om vi fortsätter så här nästa år ska vi vara topp två. Det ska vara vi och Kumla i toppen. säger Per Eriksson.

Annons