Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Ols sköt 54 skott

"Så 7–2 var i underkant".

Annons
Emma Adolfsson var en av målskyttarna när Per-Ols besegrade Lindesberg med 7–2.

Tabelljumbon WSK Lindesberg bjöd inte på något vidare motstånd, men hade en storspelande målvakt när Per-Ols innebandytjejer gästade. I sista perioden rann det dock iväg och Per-Ols vann tisdagens bortamatch med säkra 7–2 (1–0, 2–1, 4–1).

Fagerstatjejerna dominerade matchen mot tabelljumbon stort från första till sista sekund. Hemmalaget räddades av en målvakt, som gjorde mängder av räddningar.

Moa Hjalmarsson var enda Fagerstatjej som fick hål på Lindesberg i första, trots massivt Per-Ols bombardemang.

I andra ökade Per-Ols till 0–3, men efter slarv och en utvisning så var ställningen 2–3. Per-Ols agerade lite lojt inledningsvis i sista, men halvvägs in i denna, efter en time-out av hemmalaget, så blev det ordning på Per-Olsfötterna igen

– Vi kom in i deras tempo, men i time-outen ändrade vi lite. Vi gick ned på två femmor för att få till en tempoväxling, menar tränaren Pasi Leinonen.

– Det var inte så att någon var dålig, men vi var tvungna till en förändring...

När Per-Ols ökade takten i slutskedet så hängde inte heller hemmamålvakten med. Till slut hade Per-Ols nätat sju gånger.

– Skotten var 54–8 (13–1, 23–4, 18–2), så 7–2 är i underkant, menar tränare Leinonen. - Och det var i huvudsak på grund av deras målvakt...

Leinonen hoppas nu att något av de andra topplagen tappar oväntade poäng:

– Men vi fokuserar på det vi gör. Vi kan inte göra så mycket annat.

Mer läsning

Annons