Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Ols tog hem segern mot Tillberga

Per-Ols såg ut att gå emot tre enkla poäng i hemmaderbyt mot Tillberga IK. Gästerna kom dock igen och gav Fagerstalaget en match. 5-3 blev slutresultatet, vinst för Per-Ols.

Annons
Per-Ols höll i bollen bra under första perioden.

Per-Ols tog tag i taktpinnen på en gång och satsade på offensiven. Eric Hult hittade fram till Daniel Björklund, som satte 1-0. Några sekunder senare hade Robin Karlsson en boll i stolpen.

Det blev emellertid 2-0 några minuter senare. Per-Ols rullade runt bollen och till slut drog Hannes Cederfeldt iväg en kula, som satt i nät. Det blev också 3-0 strax senare, då försvararen Emil Eriksson höll sig framme på en retur och dundrade in bollen.

I andra perioden kom hemmalagets fina spel av sig. Tillberga reducerade tidigt och fick mersmak. Per-Ols gjorde en riktigt dålig period och man får tacka målvakten Max Holmberg att det inte blev mer än ett mål i baken.

Tillberga, redan klart för nedflyttning, spelade ut även i tredje och pressade tillbaka Pre-Ols. I spel fyra mot fyra stack dock hemmalaget upp och lagkaptenen Daniel Snickars skickade in 4-1. Det var dock inte avgjort för det. Tillberga skapade nerv i matchen igen, med en snabb reducering.

Gästerna hade också bud på mer, men istället blev det Simon Granquist som blev matchvinnare för Per-Ols. Framspelad av Hannes Cederfeldt drog han på en riktig slägga, som betydde 5-2. Det målet tog död på matchen och Tillbergas sista reducering kom i slutminuten. Per-Ols segern var inte hotad.

I och med segern drog Per-Ols ifrån Nyfors IK runt nedflyttningsstrecket. Per-Ols ligger nu tre poäng före Eskilstunalaget, men har en klart sämre målskillnad. Då Nyfors möter jumbon Lesjöford/Filipstad IBK hemma i sista matchen, så krävs troligtvis Per-Olspoäng på bortaplan mot Kumla IBK för att slippa degradering.

Se tabellen för division 1 Västra Svealand

Läs mer: Per-Ols kan säkra nytt kontrakt

Läs mer: Per-Ols fixade viktig poäng

Division 1

Per-Ols IBF - Tillberga IK 5-3 (3-0, 0-0, 2-2)

Skott: 24-28

Målskyttar, Per-Ols: Daniel Björklund, Hannes Cederfeldt, Emil Eriksson, Daniel Snickars, Simon Granquist

Publik: 251

Annons