Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Ols-tränarens lättnad efter upphämtningen

Per-Ols reste sig efter mardrömsöppning: "En väldig styrka"

Annons

På lördagen tog Per-Ols herrar emot Hagfors IBS i Fagerstahallen. Storpubliken fick se hemmalaget komma igen från underläge och klara oavgjort, 7-7 (2-4, 2-2, 3-1).

Än en gång inledde Per-Ols lite darrigt och Hagfors tilläts ha mycket boll. Markus Thuvander i hemmalaget visade dock hur det ska gå till när man anfaller. Han fick bollen, rundade några motståndare och lade upp 1-0 i nättaket tidigt.

Efter en Hagforskvittering så drog Hannes Cederfeldt in 2-1 till Per-Ols, från långt håll. Sedan var det dock slut på det roliga. Efter tre snabba bortamål tvingades hemmalägret ta en time-out, för att få ordning på spelet. Det lyckades och raset avstannade.

Andra perioden var sedan mycket, mycket bättre från hemmakillarnas sida. Man snurrade runt och skapade mängder av chanser. Simon Granquist till 3-4. Ett riktigt grant mål, där Daniel Snickars stod för en öppnande diagonalpass. Efter en missad Per-Olsstraff så lyckades Markus Collén kvittera i det efterföljande numerära överläget. Också ett elegant mål, där Per-Ols hade ordentlig rull på bollen.

Per-Ols såg ut att ha tagit över matchen, men efter ännu en straffmiss och ett mållöst powerplay av hemmalaget, så kom Hagfors tillbaka. Man kontrade in 4-5 och i periodens sista sekund tog man vara på sin enda straff och satte 4-6.

Per-Ols var dock inget slaget lag. I sista perioden kom man igen två gånger om. Hannes Cederfeldt svarade för reduceringen och lagkaptenen Daniel Snickars, som var inblandad i många av målen framåt, hängde kvitteringen. Hagfors stack upp, mitt i Per-Ols upphämtning och satte 6-7, men med ett par minuter kvar kvitterade Simon Granquist, efter att ha petat in en retur.

Trots stark Hagforspress i slutet stod sig 7-7 och det blev förlängning. Även där var det mycket Hagfors, men femminutersperioden slutade mållös. Det sista som hände var att Per-Ols brände öppen kasse och så när snodde åt sig bonuspoängen.

- En väldig styrka att vi kommer igen och vägrar förlora, säger Johansson. - Vi gjorde en riktigt bra match, men vi måste få till en högre lägstanivå och bli jämnare.

Läs mer: I måndagens Fagersta-Posten

Division1 Västra Svealand

Per-Ols IBF- Hagfors IBS 7-7 e.förl. (2-4, 2-2, 3-1)

Skott:

Mål, Per-Ols: Markus Thuvander, Hannes Cederfeldt (2), Simon Granquist (2), Marcus Collén, Daniel Snickars.38-37.

Publik: 342.

Mer läsning

Annons