Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Ols vill förlänga säsongen

”Det är fördel för oss, men vi måste vara ödmjuka”.

Annons
Per-Ols har ett utmärkt läge att gå vidare till nästa playoff.

Damerna i Per-Ols IBF levererade en riktig knall i den första playoff-matchen mot Karlstad IBF ungdom. Hemma i Fagerstahallen vann Per-Ols med 5–2. På söndag klockan 18.30 är det dags för returmatch i Colorama arena i Karlstad. Vinnaren i dubbelmötet får fortsätta att spela playoff om en plats i allsvenskan nästa säsong.

– Det är fördel för oss, men vi måste vara ödmjuka. Vi har full trupp, och det känns riktigt bra inför söndagen, säger Per-Olstränaren Pasi Leinonen.

– Jag tycker att det känns som att vi har mer att ge, än vad vi visade i hemmamatchen. Men det tror jag att Karlstad också har.

Enkelt uttryckt leder Per-Ols nu playoffmötet med 5–2 i halvtid, för mål på bortaplan räknas inte dubbelt. Så för Karlstad gäller att laget måste göra minst fyra mål för att vinna dubbelmötet.

– Vi åker inte till Karlstad för att spela på resultatet. Vi åker dit för att vinna matchen, säger Leinonen.

– Pressen ligger på Karlstad. De vill ha ett lag i superligan och ett i allsvenskan. Vi har redan nått vårt mål den här säsongen, att ta en plats i nya division 1. Så det här är bonusmatcher för oss.

Vinnaren i mötet mellan Per-Ols och Karlstad får möta segraren mötet FBC Lerum och Nykvarns IF. Första matchen, som spelades i Lerum, vann Nykvarn med 5–3.

Läs mer: Drömstart för Per-Ols i allsvenska kvalet

Läs mer: Spelprogram för playoff till allsvenskan

Läs mer: Hon missade första matchen i playoff

Mer läsning

Annons