Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petter har hittat glädjen i spelet

När Västanfors ramlade ur allsvenskan fick Petter Andersson nog av bandyn. Men det var för svårt att lägga av helt. Nu är han tillbaka – kanske hetare än någonsin – för att föra upp VIF.

Annons
Petter Andersson har hittat toppformen inför seriepremiären.

Förlust efter förlust. Så såg Västanfors sista år i allsvenskan ut. När det stod klart att laget skulle åka ur fick Petter Andersson nog. Bandyn var inte lika rolig som tidigare år.

– Det var två riktigt tråkiga säsonger. Framför allt den sista när vi åkte ur. Jag var less på allting och det fanns viktigare saker i livet just då. Jag ville vara mer med familjen, det tar ju rätt mycket tid också, säger Petter Andersson.

I dag ser Petter annorlunda på bandykarriären. Nu är det inte lika tråkigt längre – tvärtom. Sedan Petter blev övertalad att komma tillbaka och spela lite med Västanfors förra säsongen har suget efter att dra på sig skridskorna vuxit sig allt starkare ju längre tiden har gått. Och när satsningen var i full gång ville han vara med på tåget. På annandagen i fjol gjorde han comeback i Västanfors. Då kom glädjen tillbaka.

– Lars (Aronsson) är en bra tränare. Det var mycket på gång i laget. Sportchefen Björn (Forsberg) tjatade lite. Jag bestämde mig redan efter sista matchen förra säsongen att jag skulle spela ett år till. Då var det roligt på slutet. Inte så mycket press. Jag spelade bara för att det var roligt.

Glädjen genomsyrar hela Västanfors just nu. Inte så konstigt med tanke på försäsongen där laget efter åtta matcher fick ihop sju vinster och en oavgjord. Orsakerna till succén är många. Spelarna har blivit ett år äldre och i och med det också ett år mer erfarna. Men det som också spelar in är de viktiga nyförvärven. Petter Andersson, Fredrik Andersson och Andreas Hjulström har onekligen betytt mycket för lagets framgångar.

– Västanfors är ett bra lag även utan oss tre. Men vi tillför lite rutin och trygghet i laget. ”Hjulle” är en riktig pådrivare, Fredrik är en bra fartspelare och jag håller mycket i bollen, säger Petter.

Hur är stämningen i laget?– Helt fantastisk, tycker jag. Det är jätteroligt att komma ned till träningen och snacka skit. Men när träningen börjar är det allvar.

Har du blivit en bättre bandyspelare på sistone?– Kanske. Jag har tränat på bra i år. Det finns ingen press från något håll, bara från mig själv.

I princip alla säger samma sak om Västanfors i år: Laget ska upp till allsvenskan. Petters mål är detsamma, men han vet också att det kan bli svårt. Det är en lång väg dit.

– Chanserna är relevanta. Gör vi det vi ska och tar oss till kval till att börja med finns alla möjligheter att också vinna kvalet. Men jag vill inte sticka ut hakan och säga att vi verkligen ska gå upp. Det vore för kaxigt.

Spelar du kvar om VIF går upp till allsvenskan?– Haha. Ja, det gör jag väl antagligen. Men det beror på familjesituationen, vad sambon säger och så. Jag kan säga ja nu i alla fall. Just nu känns det som att jag kan spela i tio år till.

Mer läsning

Annons