Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängkung övertalad om comeback

Till slut kunde inte Dennis Gustafsson motstå frestelsen. FAIK:s sportchef övertalade honom att välja sin moderklubb. Och nu är Gustafsson övertygad.
– Det finns många hungriga FAIK:are, säger han.

Annons
Dennis Gustafsson är överens med Stefan Persson om en comeback i FAIK.

20-årige Dennis Gustafsson är ett välkänt namn i Fagersta. Det var här han fostrades till en giftig målskytt. Den senaste säsongen gjorde han succé i Avesta BK i division 2. Då blev det 39 poäng på 30 matcher. Men nu är det för sin moderklubb Fagersta AIK han ska producera.

– Jag tror på satsningen som de gör. Det finns många hungriga FAIK:are. Och jag tror även på Stefan Persson och Keijo Jokiniemi i det de gör, säger Gustafsson.

Avesta BK ville förlänga kontraktet med Gustafsson. Men när FAIK:s sportchef Stefan Persson hörde av sig och berättade om klubbens pågående satsning blev till slut Gustafsson övertygad.

– Jag trivdes bra i Avesta. Men ”Persa” började ringa och till slut kom beslutet. Ofta är det bara snack när det pratas om en satsning. Men det här tror jag på.

Gustafssons facit från i fjol ljuger inte. Han är en poänggörare av rang. Och han vet att han måste producera om FAIK ska nå dit han själv vill.

– Jag vill helst gå hela vägen till division 1. Om vi får det lag det snackas om kan vi i alla fall minst gå till kvalserien, säger han.

Stefan Persson är självklart nöjd med att ha övertalat Gustafsson att komma hem till Fagerliden:

– Det betyder jättemycket. Han är en fantastiskt duktig hockeyspelare. Han stod högt upp på vår lista, säger han.

Annons