Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängkungen är redo för kvalserien

”Det blir några häftiga matcher”.

Annons
karl Hassel väntar på kvalspel.

Karl Hassel kom till Fagersta AIK inför dem här säsongen. Känd som en poänggörare av stora mått. Och det har han visat sig vara också i FAIK.

– Varför det har funkat så bra är svårt att säga, säger Karl Hassel.

FAIK:s sportchef Stefan Persson hade haft koll Hassel länge. Tog kontakt när Hassel och Hedemora fick lämna ettan efter förra säsongen. Och Hassel tvekade inte att skrev på för FAIK.

I sin nya klubb visade Hassel klassen direkt. 22-åringen var stekhet i hemmapremiären mot Hallsberg när FAIK vann med 6–5 efter fyra poäng från Hassel klubba.

Sedan har det i stort sett bara rullat på för FAIK, som vann serien med sex poäng till godo på tvåan Hedemora.

Nu blir Hassel förstås en av nyckelspelarna när kvalserien drar i gång på söndag med bortamatch mot Köping. Under playoff har Hassel bildat kedja med Ted Jokiniemi och Erik Fredriksson. En formation som varit framgångsrik.

– Jodå, det har fungerat bra för oss, säger Hassel.

– Nu är det jättekul att vi är klara för kvalserien. Det blir några häftiga matcher. Men det blir tufft.

När grundserien summerades hade Hassel skrapat ihop 57 poäng (21 mål och 36 assist), mest av alla i serien. Närmast efter följde Victor Enmalm, Björbo, på 50 (18+32). Under playoff-spelets fem matcher hann Hassel med nio poäng (4+5), och det räckte också till en tätplats.

– Svårt att säga varför det blev så pass många poäng. Men det har fungerat bra, det var lätt att komma in i laget och jag har fått spela ihop med bra spelare, säger Hassel.

I playoff vann FAIK i två raka matcher mot Söderhamn/Ljusne. Så det blev några dagars extra vila inför kvalet.

– Det var skönt med lite vila. Det behövdes, säger Hassel.

Annons