Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängkungen klar för Hudiksvall

”Det var ett ganska enkelt val eftersom jag trivs bra”.

Annons
Emil Broed gjorde åtta mål för FAIK.

Emil Broed var en av flera spelare som lånades in till Fagersta AIK i de viktiga playoff-matcherna mot Ludvika. Broed, som den gångna säsongen spelade för Hudiksvall, visade omgående sin klass som målskytt och totalt svarade han för elva poäng (8 mål och 3 assist) på de tre matcherna. Mest av alla spelare i playoff. Så 18-åringen gjorde verkligen sitt för att FAIK skulle säkra fortsatt spel i division 2.

Läs mer: Poängligan för playoff

Så Fagerstafostrade tränaren Fredrik Johansson, som hoppade in i FAIK-båset under avslutningen av säsongen, visste vad han gjorde när Broed fick följa med till Fagersta.

Säkert var det en och annan FAIK-supporter som hoppades Broed kanske skulle fortsätta att ha Fagerliden som sin hemmaplan. Men så blir det inte. Broed blir kvar i Hudiksvall minst en säsong till.

– Det var ett ganska enkel val eftersom jag trivs bra i både klubben och stan. Dessutom har jag ett år kvar i skolan. Framför allt har jag blivit lugnare denna säsongen, mycket tack vare att jag har fått spela i A-laget där jag har lärt mig massor och fick förtroende av tränaren Fredrik Johansson, säger Emil Broed.

Läs mer: FAIK klart för tvåan

Läs mer: Bortdömt mål retade FAIK

Läs mer: FAIK kom tillbaka efter chocköppningen

Läs mer: Ombytta roller i sista matchen

Mer läsning

Annons