Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärdags för division 3-lagen

Här är läget i Virsbo, Skogs och Knäppmora inför premiärerna.

Annons
Skogs och Virsbo möts återigen i division 3.

Förra säsongen blev ett fiasko för Skogs IBS. Laget slutade sist i division 3 och släppte in hela 202 mål på 21 matcher.

Men i år ska det bli annorlunda. I alla fall om man får tro tränaren Richard Lind.

– Det gick bättre i slutet av förra säsongen när vi fick in lite glädje. Fortsätter vi med den sammanhållningen som vi har haft så kommer vi komma någonstans i mitten av tabellen i alla fall. Ännu hellre högre upp, säger Lind.

Skogs inleder säsongen i division 3 under lördagen när Lugnet FBC kommer på besök till Klackbergsgården. Och Skogs kommer med vinden i ryggen. I den sista träningsmatchen inför seriestarten mötte man lokalkonkurrenten Virsbo IF – och vann med klara 11–6.

– Jag tycker att det ser väldigt bra ut med den trupp vi har. Det är många som är kvar från fjolåret, plus att vi har fått några nya, säger Lind.

Så ni är väl förberedda inför premiären?– Ja. Bara alla håller i träningarna.

Efter ett års uppehåll från seriespelet är nu Virsbo IF:s herrar tillbaka i division 3. Under lördagen kommer Köpings Boboll på besök till Tennishallen. Och då är det upp till bevis för det nya spelsystemet som den nye tränaren Kenth Stenbacka har infört.

Från att ha spelat det traditionella 2-1-2 ska Virsbo i år spela 2-2-1.

Men Stenbacka menar att det är en process att få laget att jobba tillsammans på rätt sätt.

– Det är en hel del att jobba på. Jag måste få alla att förstå hur systemet fungerar. Och det gör inte alla på långa vägar ännu, säger Stenbacka.

Stenbacka tänkte i år träna Surahammars division 3-lag. Men när Virsbos ledning ringde för en dryg månad sedan och ville ha honom som huvudtränare tackade han ja.

– Det känns bra. Det känns som en riktig utmaning.

Just nu har Virsbo en trupp på ungefär 20 spelare. Och fortfarande ryktas det om några namn som ska in i laget.

– Det känns inspirerande. Vi ska nog kunna knäppa topplagen på näsan, säger Stenbacka och menar att målet är att bli ett mittenlag.

Ett sjukdomsdrabbat Knäppmora AIK spelar på söndag premiär borta mot Västerås IBS i division 3. Då kan de nygamla backarna i laget bli viktiga. Jukka Reijonen och Joakim Hvidfeldt har skrivit på till den här säsongen.

– Det känns som att de kommer tillföra en hel del. Både med sin rutin och sitt kunnande, säger tränaren Sten Hellkvist och fortsätter:

– Målet är att etablera ett spel och bli kunnigare. Vi ska lära oss att våga äga bollen.

Läs mer: I måndagens tidning kan du läsa om hur det gick i lagens premiärmatcher.

Mer läsning

Annons