Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärpoäng för Per-Ols

”De gjorde mål på våra misstag och vi brände många öppna lägen”.

Annons
Tvåmålsskytten Linnéa Wennmyr.

Det blev en poäng, med mersmak, när Per-Ols tog sig an Skattkärrs IK i premiären av damettan. Per-Ols gjorde 4–3 sent, men gästerna kvitterade och fastställde 4–4 snabbt efteråt.

Per-Ols inledde matchen med att bjuda på 0–1-målet. Man drällde med bollen framför eget mål och det resulterade i ett frislag, som Skattkärr utnyttjade till 0–1.

Ett defensivt Per-Ols högg dock snabbt när det bjöds på chanser framåt. Kvitteringen stod Sofie Eriksson för, när hon fick bollen bakom bortaburen och tog köksvägen till 1–1.

Per-Ols hann också med ett ledningsmål innan perioden var över. Clara Falk jobbade fram bollen till Alexandra Berggren, som stötte in 2–1.

Per-Ols fortsatte sin defensiva taktik i den andra perioden, men gästerna lyckades ändå vända på steken. Fanny Dovås i hemmaburen räddade ett friläge, men var chanslös på returen och det var 2–2.

Per-Ols slarvade sedan i ett uppspel och gästerna tog hand om bollen, spelade fram en tjej i slottet som drog in 2–3. Före det hade Per-Ols bränt ett par fina lägen.

Bortalaget var dock vänliga nog att bjuda tillbaka några minuter senare. Sofie Eriksson vann bollen och frispelade Linnea Wennmyr, som drog till direkt och hittade rätt bakom bortakeepern. I periodens slutskede var Emma Adolfsson nära att ge Per-Ols ledningen.

I sista perioden var det sedan mycket Per-Ols. Bortalaget tilläts rulla runt bollen, men skapade inga farligheter. Det gjorde dock Per-Ols och Skattkärr kan tacka sin målvakt för att hon höll dem kvar i matchen. Till slut fick emellertid hemmatjejerna hål på bortamålvakten. För andra gången så var det Linnea Wennmyr som nätade, på ett friläge, där hon rundade bortamålisen och lade in bollen i tom bur.

Det såg då ut som att hemmalaget skulle gå emot tre välförtjänta poäng, men Skattkärr ville dock annat. Man fick ett powerplay direkt efter och med en snabb kvittering ordnade man 4–4 före full tid.

Per-Ols surrade dock friskt runt bortakassen i slutminuterna och var närmast de tre poängen. 4–4 stod sig dock och den efterföljande förlängningen blev sedan mållös och lagen delade på poängen.

– Vi blev lite överraskade av deras höga press i början och blev tillbakatryckta, men sedan tycker jag att vi kom i gång, säger Per-Olstränaren Dennis Skult.

– Men det kändes lite surt efteråt. De gjorde mål på våra misstag och vi brände många öppna lägen. Det var besviket i laget efteråt att det inte blev en vinst.

Tränaren emellertid positiv till det mesta:

– Det märktes att vi är i början av säsongen och det kommer att bli bättre och bättre.

Läs mer: Aktuell tabell och spelprogram finns här

Läs mer: Nu börjar division 1-äventyret

Mer läsning

Annons