Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Presidenten hyllar Fagersta Cable Park

Första dagen är avklarad på wakeboard-EM som pågår i Fagersta nere vid Eskiln. Och en första analys av wakeboard-presidenten säger bara en sak: Succé!

Annons
Wakeboard-EM är i full gång på Eskiln.

Under onsdagen drog kvaltävlingarna i gång på wakeboard-EM på Eskiln. Fagersta Cable Park står som arrangör och hittills har allt gått enligt planerna.

– Det går läskigt bra. Det har varit perfekt väder, bra organiserat. Allt går bra, säger Varna Laco som är president för den europeiska kabelwakeboarden.

Laco har varit med i wakeboardvärlden sedan 2002 och sett otaliga tävlingar. Hon erkänner att hon till en början var tveksam till att låta Fagersta Cable Park arrangera mästerskapet. Men att hon sedan ändrade uppfattning.

– Det är en så annorlunda plats och det är svårt att ta sig hit. Sedan är Skandinavien dyrt för många också, så vi var oroliga, säger hon men tillägger:

– Det är så vackert här. Och de har löst allt väldigt smidigt. Transporter har gått bra, alla som är här bor bra, parken håller god kvalitet. Hoppen är bra för trick.

Under torsdagen fortsätter tävlingarna, och nu ska de svenska hoppen presentera sig på riktigt. Jeremia Hoppe och flera andra från wakeboardgymnasiet i Fagersta tävlar under förmiddagen. Då gäller kval till fredagens final i klassen Junior Men.

– Det är Jeremia som har störst medaljchans, säger arrangören Eric Marberg.

– Allt flyter på kanon hittills. Och alla har klarat sig bra också, säger Marberg som under tävlingarna är beredd med en båt om något skulle inträffa en åkare ut på vattnet.

Annons