Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Profilen lämnar FAIK – igen

Det tredje playoff-misslyckandet på lika många år blev spiken i kistan för tränare Alf Spolander. Till hösten tränar han inte FAIK – men däremot förmodligen en annan klubb.

Annons
Alf Spolander slutar i FAIK.

Under playoff 2 mot Hofors sköt Fagersta AIK 108 skott på tre matcher. Ändå blev det sorti – för tredje året i rad. I och med det blev också Alf Spolanders framtid klarare: Det blir inte en till säsong med laget.

– Vi gjorde allt vi kunde, ändå lyckades vi inte. Det var något som fattades, men vad det var vet jag faktiskt inte, säger Alf Spolander knappt två veckor efter den sura säsongsavslutningen där FAIK förlorade två raka hemmamatcher.

Ser du det som ett misslyckande för din del?

– Det var en bra fråga. Det har gått bra under säsongen, men vi är inte riktigt där i slutet. Om det kommer en ny tränare som kan hitta det där lilla extra som jag inte kunde finns det ingen som blir gladare än jag.

För en ny tränare i FAIK blir det i höst, det understryker Spolander. Att det här skulle bli hans sista säsong sa han redan i höstas. Och i jul visste han att beslutet var definitivt om FAIK inte skulle ta sig upp till division 1.

– Det finns inget otalt med FAIK som gör att jag slutar. Det är tack vare den här klubben som jag står här i dag med så mycket i bagaget. Det som är häftigt med laget är att det är 90 procent egna produkter från en sådan här liten ort. Därför känns det bittert att sluta nu. Jag tror att FAIK skulle kunna röra om i division 1.

Läs en längre intervju i fredagens tidning.

Annons