Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Puss på dig, min vinnare!

”Jag har väl ett antal blåmärken, men det var skönt att ta några smällar”.

Annons

Västanfors IF avslutade året med att besegra IFK Rättvik med 5–4. Detta efter en match där Västanfors var nära att tappa en tremålsledning.

– Det blev rörigt på slutet, säger backen Andreas Hjulström.

Hjulström hade med sitt uppoffrande spel stor del i segern. Flera gånger om täckte han skott från gästerna.

– Jag har väl x antal blåmärken nu. Men det var skönt att få ta några smällar, bra att vi fick till ruset på hörnorna. Det var ett tag sedan, säger Hjulström.

Matchslutet blev dramatiskt. Rättvik var ytterst nära att hämta in Västanfors ledning. Inte minst fick gästerna övertag när Västanfors fick avsluta matchen med tre man mindre.

– Jag förstår killarnas frustration. I vanliga fall brukar jag inte klaga på domarna, men vi fick ingenting med av oss från dem i dag, säger Västanforstränaren Alexander Zinkevitch.

– Det var våldsamma slag som de blundade för, de blåste av trots att vi hade fördel av bollen och de missade ett par solklara hörnor.

Matchöppning påminde om den i Rättvik på annandagen. Ett tveksamt ingripande från Västanforsförsvaret bäddade för 0–1.

Men sedan kom hemmalaget i gång. Vände matchen på lite drygt en minut. Ökade på innan 45 minuter var spelade. Och borde med 4–1 direkt i andra halvlek av Petter Andersson stängt matchen.

Andersson, för dagen i tröja nummer 100 för att uppmärksamma att Västanfors IF firar 100 år 2016, forcerade in bollen.

– Vi hade ju lägen efter det att avgöra matchen. Men det var starkt att hålla undan på slutet, säger Hjulström som var en av de tre som fick avsluta matchen på utvisningsbänken.

Västanforskeepern Adam Johansson svarade för några vassa räddningar. Bland annat en enhandsräddning på ett närskott vid ställningen 5–4.

– Det var väl lite revansch för några misstag under säsongen, säger Adam Johansson.

Johansson hade dessutom en assist på Fredrik Rydbergs mål fram till 2–1. Ett perfekt utkast som ställde Rydberg helt ensam med Rättviksmålvakten Jimmy Svensson.

– Det viktigaste i dag var att det blev två poäng, säger Zinkevitch.

Första halvlek:

Västanfors IF–IFK Rättvik 5–4 (3–1)0–1 (5.55) Marc Samuelsson (Mathias Stavis), 1–1 (22.27) Gustav Gising (Stefan Jakobsson), hörna, 2–1 (23.59) Fredrik Rydberg (Adam Johansson), 3–1 (34.18) Johan Andersson (Jesper Norrman).

Andra halvlek: 4–1 (46.05) Petter Andersson (Robin Rebermark), 4–2 (51.13) Marc Samuelsson (Jesper Hjelm), 5–2 (58.15) Johan Andersson (Andreas Hjulström), 5–3 (69.14) Victor Hjelm (Mathias Stavis), 5–4 (85.49) Henrik Cervin (Mathias Stavis).

Utvisningar, Västanfors: 1x5, 4x10 min. Rättvik: 2x10 min.

Hörnor: 7–9.

Domare: Mikael Lund, Falun.

Publik: 349.

Aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons