Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddade en viktig poäng

"Med tanke på chanserna borde vi ha gjort ett par mål till"

Annons
Tremålsskytten Dalibor Ivkovic.

Skinnskattebergs SK svarade för en bedrövlig och en strålande halvlek hemma mot Norrby SK på onsdagskvällen. Det räckte till en pinne, 2–2, efter 0–2-underläge i paus.

Norrby var det bättre laget från start. Man tog hand om bollen, hade det mesta av spelet, men inget av lagen skapade några farliga lägen framåt.

SSK jobbade sig in i matchen och efter en halvtimmes spel var det riktigt jämnt. Då blixtrade gästerna till med två snabba mål. Vid 0–1 fick en Norrbyspelare bollen vid straffområdeslinjen, måttade skott och placerade in bollen intill Alexander Ylitalos högra stolpe.

Knappt hade domaren blåst i gång spelet igen, innan nästa boll låg i nätmaskorna. Ett snabbt anfall avslutades med ett lågt skott och Ylitalo var än en gång chanslös. Slutminuterna var sedan jämna igen, men matchen såg ut att ha glidit hemmalaget ur händerna.

Inför andra ändrade hemmalaget om i elvan. Bland annat flyttades Emil Johansson upp i anfallet, Hakim Rayyan och Kim Fröjd byttes in.

Då blev det fart på SSK direkt. Redan i den första minuten anföll Shafic Irarema på vänsterkanten och petade in bollen till Dalibor Ivkovic, som stötte kulan i stolpen.

Strax efter fick Ivkovic bollen i straffområdet igen. Skottet täcktes av Norrbyben i samma stolprot och ut. På den efterföljande hörnan kom Rickard Forsberg högst och nickade bollen i ribban och i röran efter rensade Norrby undan bollen. Tre ramträffar på bara någon minut, oturen grinade hemmalaget i ansiktet.

Tio minuter in i halvleken sprintade Emil Johansson sig loss på högerkanten och lättade in bollen till Ivkovic. Denna gång hamnade bollen i nät, via ribban.

SSK surrade som bålgetingar runt Norrbys straffområde och tio minuter senare blev Hakim Rayyan neddragen i straffområdet. Dalibor Ivkovic placerade säkert in sin andra kasse för dagen, intill den vänstra stolpen.

Efter kvitteringen mattades hemmalaget av något. Delvis på grund av att Ivkovic var tvungen att kliva ned i backlinjen. Man hade ett par lägen under sista 25 minuterna och var klart närmast ett segermål.

Emil Johansson var nära två gånger om, men hans avslut hamnade tätt utanför bägge gångerna.

– Första halvlek var inte alls bra. Varken vi eller Norrby var bra. Det var felpassningar och vi var trea på bollarna, säger SSK-tränaren Patrik Parkatti.

– Men i andra spelade vi fantastiskt bra. Vi jobbade så som vi borde ha gjort även i första. Det var mer fart och vi spelade rakare. Skönt med en pinne och bra för moralen efter ett 0–2-underläge, men med tanke på chanserna borde vi ha gjort ett par mål till...

Matchfakta och aktuell tabell finns här

Annons