Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räknekaos – nu får Fagersta förstaplatsen

Efter Allsvenskans tredje och sista omgång i Kungsör åkte de båda lagen från Fagersta Ryttarklubb hem glada över en andra och tredjeplats i Allsvenskan i dressyr. Men en omräkning har nu gjorts och Fagerstas lag 1 är totalsegrare i Allsvenskan.

Annons

– Tyvärr har det blivit något fel vid resultaträkningen så att endast de två bästa resultaten har räknats samman för varje lag, uppger Sofia Lövstedt, Kungsörs RK.

Eftersom det enligt reglerna är de tre bästa resultaten som ska räknas ihop så innebär det att Fagerstas lag 1 slutar som totalsegrare för division tre och att Surahammar, som utsågs till segrare under finalen i Kungsör, kommer tvåa.

Fagerstas lag 2 ligger kvar på en hedervärd tredjeplats.

– Vad kul, heja oss, säger FRK-ryttarna Eva Engström och Elina Karlsson om nyheten att de vunnit.

Redan innan Anna Rosendal, Fagersta RK, upptäckte felräkningen och kontaktade arrangören, var finalen i Kungsör spännande.

Bland topplagen var resultaten mycket jämna. Alla Fagerstas ekipage gjorde bra ifrån sig och Anna-Lena Jardhed på ridskolehästen Ballinaclogh Coloured Laura samt Eva Engström på ridskolehästen Maximum placerade sig dessutom på tredje respektive femte plats individuellt.

– Alla är så duktiga och har visat upp våra fina ridskolehästar på ett föredömligt sätt och peppat varandra under tävlingen, säger en stolt tränare och ridskolechef Malin Öhman.

I finalen i Kungsör, som reds i Lätt A: 3, segrade Stora Ekeby, tvåa kom Fagersta RK lag 2, trea Fagersta RK lag 1, fyra Surahammars RF. Deltog i finalen gjorde även Salaortens RF och Köpings RK.

Mer läsning

Annons