Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rallyduon gör succé

De har bara gjort tre tävlingar tillsammans. Men på de tävlingarna har radarparet gjort succé. Två vinster av tre möjliga säger allt. Nu vill Mats Palmqvist och Rasmus Lindberg köra hem hela 7-klubbars.

Annons
Rasmus Lindberg och Mats Palmqvist, Fagersta MK.

Deras familjer känner varandra sedan länge. Innan 21-årige Rasmus var född var 27-årige Mats med sin familj och Rasmus föräldrar på semester. Med andra ord var oddsen för en framtida vänskap låga. Och nu är även ett perfekt samarbete för Fagersta MK:s nya stjärnor i full gång.

– Att åka med Mats är inga konstigheter. Han gör oftast inga onödiga grejer när han kör, han kör efter sin egen förmåga, säger co-drivern Rasmus Lindberg.

Mats Palmqvist har som a-förare i den tvåhjulsdrivna klassen i 7-klubbarsserien gjort succé. Det här är första året han kör som a-förare – men han leder redan hela sammandraget. Och nu är målet klart.

– Nu siktar vi på att vinna allt. Från början sa vi att vi skulle komma topp tre. Men nu åker vi absolut för vinst, säger Mats.

Rasmus fyller i:

– När vi har fått upp det här flytet är det bara att fortsätta.

För flyt, och skicklighet, har paret haft. De två senaste deltävlingarna i 7-klubbarsserien har de vunnit. Och inte på vilket sätt som helst. I Morgongåva fick de bästa totaltid bland alla klasser – inkluderat de fyrhjulsdrivna bilarna med turbo.

– Jag är kanske galen och kör med dödslängtan. Det jag har sett är att andra förare bromsar mycket tidigare än vad jag gör. Men min bil är lättkörd också, den styr dit man ska, säger Mats.

När det går så fort som det gör gäller det att co-drivern Rasmus har full tillit till sin förare. Men på den fronten viker inte Rasmus en tum.

– Jag litar på Mats till 100 procent. Det är ju adrenalinet man är ute efter, säger han.

Hela samarbetet började när Rasmus började jobba på samma ställe som Mats. Rasmus följde med Mats på tävlingar och stod med i servicen. Sedan tog han plats bredvid Mats i bilen.

– Vi umgås nästan dagligen och har så roligt hela tiden. Det blir aldrig den där allvarliga stämningen, bara när vi är i bilen på tävling. Det är det som är skönt, att vi kan prata om vad som helst när som helst, säger Mats.

Under lördagen kör paret nästa deltävling i 7-klubbars, då i Taxinge.

Mer: Läs om Rasmus Lindbergs framtidsplaner i fredagens tidning.

Mer läsning

Annons