Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt taktik säkrade tätplatsen

”Jag visste att jag hade två kast till godo, så jag spelade smart och lade upp mig för ett enkelt par”.

Annons
Thomas Johansson slutade tvåa i Falun.

I söndags spelades deltävling två av sex på Åsbo discgolfbana på Lugnet i Falun och Fagersta Frisbeesportförening hade en tävlande med i det 69 man stora startfältet.

Det var Thomas Johansson, som en vecka tidigare endast var ett kast från finalspel i Eskilstuna, och lyckades knipa en av de fyra finalplatserna.

Johansson spelade ett mycket stabilt förstavarv där endast en boggie (ett över hålets par) var plumpen i protokollet, medan fyra birdies (ett under hålets par) gjorde att han kom in på -3. Med detta resultat låg han delad etta inför andra varvet med en marginal på tre kast ner till plats tre och fem kast ner till plats fyra.

Andra varvet blev en större utmaning då Johansson började med att tappa tre kast mot konkurrenterna på de fyra första hålen. Mental uppförsbacke.

Men med stabilt spel resten av varvet och en 59-runda senare stod det klart att Johansson som delad tvåa gått till finalspel på totalt 114 kast.

Sex finalhål skulle spelas och med fyra kast upp till ledaren och fem kast till fjärdeplacerade så skulle detta främst bli en kamp om andraplatsen.

Lagom till finalens start kom regnet och därigenom ytterligare en faktor att tänka på i spelet.

Efter tre spelade finalhål hade Johansson tappat ett kast på närmaste konkurrent och låg för ögonblicket på en tredjeplats.

Fjärde hålet, ett mycket trångt skogshål med mycket träd och OB (Out of bounds) väldigt nära inpå, lyckades Johansson hålla paret medan den för ögonblicket andraplacerade spelaren kasta OB och fick en dubbelboggie.

Johansson upp som tvåa med ett kasts marginal och två hål att spela.

Näst sista hålet var inget enkelt sådant. OB både till höger och vänster samt en port man var tvungen att passera igenom. Med ett fint utkast lade Johansson över pressen på övriga medspelare och detta resulterade i att resterande tre spelare gick OB och därmed tappade var sitt kast.

Inför sista hålet av finalens sex var planen att spela smart och inte ta några onödiga risker.

– Jag visste att jag hade två kast till godo för att ta hem andraplatsen, så jag spelade smart och lade upp mig för ett enkelt par, säger Thomas Johansson.

Planen gick i lås och andraplatsen var därmed i hamn.

Resultat avancerad klassen: (18 deltagare)

1) Adrian Werme, Falu DGK 55+55+19 = 129

2) Thomas Johansson, Fagersta FF 55+59+20 = 134

3) Daniel Edberg, Söderhamns FK 57+57+23 = 137

4) Albin Carlson, Falu DGK 60+59+27 = 146

Läs mer om discgolf

Mer läsning

Annons