Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rebermarks krav på VIF

Strax före jul åker Robin Rebermark till varmare breddgrader. Men fram till det ska han hjälpa Västanfors till framgångar i allsvenskan. Och nu ställer han krav på sina lagkamrater.

Annons
Robin Rebermark kör vidare med VIF fram till jul.

Den gångna säsongen blev han Västanfors skyttekung med sina 22 mål på 14 matcher. Därför sänktes många huvuden i sorg när Robin Rebermark efter säsongen deklarerade att han skulle ta ett sabbatsår. Han berättade för FP att han i stället var sugen på att åka ut och resa.

De planerna blir också verklighet – men först i mitten av december. Då åker Rebermark till Thailand och sedan vidare till USA.

Vad han gör fram till det? Förhoppningsvis mål i allsvenskan, då Rebermark har bestämt sig för att hjälpa laget så mycket han kan.

– Jag hinner med några matcher i alla fall. Jag sa tidigare att jag skulle ställa upp fram till att jag åker. Och nu blev det så, säger Rebermark.

Det stora målet förra säsongen var att ta sig till allsvenskan, men det sprack rejält i och med att Västanfors bara kom fyra i division 1 Mellersta. Som de flesta känner till fick Västanfors till slut platsen i alla fall. Och det är en rejäl sporre när Rebermark nu laddar för säsongen.

– Det är klart att det är roligare att spela i allsvenskan. Det är bättre motstånd och bättre bandy. Så det är bara kul.

Vad behövs det för att ni ska lyckas i allsvenskan?– Det behövs mer rutin runt de som ska föra spelet.

Syftar du på nyförvärv eller de befintliga spelarna i laget?– Både och. Vi har bra spelare på mitten, men vi skulle behöva någon mer där så att vi har lite avlastning.

Västanfors motstånd i serien spelar också in i Rebermarks beslut att fortsätta i den röda tröjan. I och med att resorna inte blir så långa och att han hinner med sex-sju matcher var beslutet lätt att ta.

– Jag kände att jag ville vänta och se hur det blev med serieindelningen. Om jag bara hade hunnit med tre matcher hade det inte varit värt det. Nu kan jag påverka litegrann i alla fall.

Annons