Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redo för de små rinkarna

"Jag trivs mer med den hockeyn som spelas där borta".

Annons
Rasmus Wallin tar steget över Atlanten.

Fagerstakillen Rasmus Wallin har bestämt sig. Han vill spela hockey på andra sidan Atlanten och till hösten är det klart att klubbadressen blir Palm Beach Hawks.

– Målet är att bli kvar i USA, säger Rasmus Wallin.

När vårterminen är slut, är åren på hockeygymnasiet i Halmstad över för Fagerstakillen Rasmus Wallin. Då är det dags att ta nästa steg i hockeykarriären.

Det blir i USA. I en juniorliga där han kommer att spela för Palm Beach Hawks i det soliga Florida.

Vägen dit har varit både lång och krånglig. Men Rasmus hade bestämt sig för att verkligen försöka uppfylla drömmen om att få spela hockey på liten rink i USA.

– Det började egentligen för flera år sedan. Pappa Tony (Lindström) fick kontakt med en amerikansk tränare i samband med Lidström cup i Avesta. Då fick jag chans att vara med på en sommarcamp i Boston. Och då tänkte jag, det här måste jag tillbaka till, säger Rasmus Wallin.

I Halmstad började han och lagkamraten i Hammers juniorlag, målvakten, Alexander Pihl, snacka: ”Tänk om det fanns ett sätt att kunna få lira hockey i USA”.

– Så kom vi på att Uffe (Samuelsson) från Fagersta är assisterande tränare i New York Rangers. Vi chansade och drog i väg ett mejl till honom. Och fick svar. Han ville verkligen hjälpa till, och via honom fick vi kontakt med en try-out för juniorer i Hartford, säger Rasmus.

Så bar det i väg till USA under påsklovet. Först till New York, där det bland annat blev ett kort möte med Samuelsson i spelargången på klassiska Madison Square Garden.

Sedan vidare till Hartford, ungefär två och en halv timmes resa norr om New York. Där väntade tre dagar med träning och internmatcher. Rasmus var en av 125 utespelare som försökte få en plats i något av lagen.

– Det var riktigt högt tempo. Många bra spelare, så det gällde att se till att synas, att visa upp sig. Visa att man var där. Så jag tog verkligen i lite extra på isen, säger Rasmus.

– Jag trivs mer med den hockeyn som spelas där borta. Jag gillar spelet längs sargerna och hörnen. Här i Sverige ska det var mer finlir, där är det mer in och jaga.

När det sista träningspasset var slut fick Rasmus, efter en stunds spännande väntan, det besked han hoppats på. Han erbjöds en plats i Palm Beach Hawks.

– De hade verkligen gillat vad de sett. Det var precis vad de vill ha, säger Rasmus.

– Målet är helt klart att bli kvar och spela hockey i USA.

I augusti bär det av igen. Vid sidan av hockeyn har klubben lovat att ta fram ett deltidsjobb. Bostad är ordnad. I området finns det mesta som gym och pool.

Plus att det ligger en golfbana strax intill.

– Så då kommer väl farmor och farfar över och hälsar på, säger Rasmus och skrattar.

Länk till klubbens hemsida

Mer läsning

Annons