Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordresultat räknas inte

"Jag får försöka göra om resultatet på en riktig tävling".

Annons
Josefine Lindfors får inte räkna sitt rekordresultat.

Fagerstatjejen Josefine Lindfors satte vid tävlingar i Strömsund svenskt damjuniorrekord i luftgevärsskytte med 415,8 poäng. En regeländring gör att rekordet inte blir officiellt, då det var en testtävling. Rekord är det trots allt och Josefine siktar på att göra om resultatet i mitten av maj när hon skall tävla i Kinna på GP där.

Trots att Josefine bara är 14 år så är hon en av landets absolut bästa luftgevärsskyttar. Hon deltog på sitt första SM förra året. På årets SM slutade hon sexa i finalen.

Men det största uppnådde hon på testtävlingen i Strömsund där hon slog det svenska rekordet. 415,8 är ett resultat som ger eko i hela Skyttesverige. Trots detta blir det bara inofficiellt då förbundet ändrat reglerna så att rekord bara får sättas på officiella tävlingar.

Vad tycker då du om att inte rekordet riktigt räknas? – Det är lite tråkigt att det inte räknas. Men det känns trots allt bra att man har gjort ett så bra resultat. Nu får jag försöka att göra om resultatet på en riktig tävling för mitt mål är att ta rekordet på riktigt, säger Josefine Lindfors.

Hur mycket tid lägger du ned på träning och tävling?– Vi tränar två gånger i veckan och det blir sex timmar.

Du är ung och tävlar mot betydligt äldre motståndare, hur är det? – Det är roligt och inspirerande. Mycket handlar det om dagsform. Det gäller att få en bra känsla redan vid provskotten. Får men en bra början så går det lättare men om det startar lite sämre så brukar jag sätta mig ned en stund ta det lugnt och sedan börja om.

Vad har du för mål framöver? – Det första är att sätta rekordet på giltig tävling, sedan siktar jag på en ranking topp tre och naturligtvis att få skjuta i landslaget. En plats i EM laget skulle inte sitta fel.

Annons