Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rena rama femettan på Masbo

Skinnsberg körde över Skultuna. ”Vi var superstabila”.

Annons
Dalibor Ivkovic hade stor del i SSK-segern.

Det blev en riktig femetta när Skinnskattebergs SK tog emot Skultuna IS på Masbo på onsdagskvällen. Gästerna hade inte skuggan av en chans, när SSK stängde igen bakåt och malde på framåt till 5–1-vinst.

Det var emellertid gästerna som började trilla boll bäst. Men SSK skapade chanserna framåt. Mycket handlade det om tunge Dalibor Ivkovic. På en hörna skarvade han bollen tätt utanför stolproten. Ett par minuter senare hade han ett tungt skott, som målvakten tippade till hörna.

Mattias Sundberg slog hörnan och på denna nådde Emil Johansson högst och bollen seglade ner i den bortre burgaveln och SSK hade 1–0. Skinnsbergarna fortsatte sin offensiv och Ivkovic hade en boll i ribban, returen plockade målvakten på mållinjen. Spelmässigt var den första halvleken ganska jämn, men det var bara SSK som skapade chanser.

Dalibor Ivkovic fortsatte vara en pansarvagn längst fram även i den andra halvleken och efter att ha skapat ett par riktigt vassa chanser så fick han till slut trycka dit bollen också. Ivkovic tog emot en lång frispark och lättade in bollen till 2–0.

Strax efter hade SSK en till frispark och denna slutade med ännu en boll i överliggaren. Efter det stack Skultuna upp och säkre Alexander Ylitalo längst bak i SSK-målet fick göra ett ingripande.

Matchen avgjordes strax efter det. En Skultunaförsvarare skulle nicka bollen hem till målvakten, men målisen kom på mellanhand och Dalibor Ivkovic fick en fot emellan och petade bollen förbi målvakten. Retfullt enkelt kunde han senare promenera in med bollen i mål.

Skultuna sprattlade till med ett reduceringsmål, vilket tände gästerna rejält. Men då blottade man sig bakåt i stället och SSK kunde med två granna mål fastställa slutresultatet 5–1.

Mikael Ernebrink lobbade elegant in det fjärde målet, innan Shafick Irarema kopierade lobbkonsten och spikade slutsiffrorna. Totalt sett en mycket rättvis SSK-seger. Man skapade mängder av chanser och 5–1 var inte missvisande siffror. Bakåt så var Skinnsberg riktigt täta och flera av de defensiva spelarna gjorde ordentliga grovjobb.

– Vi är otroligt nöjda. Det var ganska länge en rätt så jämn match, men vi hade fint försvarsspel och var superstabila, säger tränaren Magnus Johansson.

Läs mer: Äntligen får SSK spela hemma

Läs mer: Skinnsberg fick Hallsta på fall

Läs mer: Matchfakta och aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons