Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Retsamt mål sänkte ett krigande FAIK

Fagersta AIK tightade till försvaret och höll bort Grums anfallare från målet. Det fungerade fläckfritt – fram till slutminuterna då Grums avgjorde till 2–1.
– Vi gör ändå en jäkligt bra match, säger Tobias Eriksson.

Annons

Den tunga förlusten med 7–0 satt säkert i en dels spelares huvuden när Fagersta AIK åkte till Grums för att möta serieledaren. Men om det var så hölls de tankarna borta. FAIK visade ingen respekt och hade verkligen lärt sig läxan från lagens senaste möte. Efter den första perioden stod det 0–0.

Det var även FAIK som spräckte matchnollan. Sju minuter in i den andra perioden bröt Marcus Räikkönen pucken vid egen blålinje och hittade upp till Jesper Persson som skrinnade sig fri. Iskallt satte han 1–0 mellan benen på Grums målvakt.

– Han var kylig. Det såg ut som en straff, säger Karlsson.

Grums var under hela matchen rejält offensivt och Tobias Bergström i FAIK:s kasse fick jobba mycket. Men ändå höll försvararna bort Grums anfallare bra och skotten som kom var inga konstigheter för Bergström. Till och med i boxplay, i totalt 14 minuter, höll FAIK rent, förutom Grums kvittering i andra perioden.

– Även om de sköt mycket var det aldrig några farligheter. ”Tobbe” behövde inte göra några jätteräddningar, säger Karlsson.

I den sista perioden malde Grums på och jagade ett segermål. Skotten ven och FAIK hade inte mycket att kontra med.

Till slut kom också det matchavgörande 2–1-målet. Och det på ett otroligt retsamt vis. Grums forward Robin Åberg åkte bakom Bergströms kasse och fick in pucken ”köksvägen”. Långsamt gled pucken över mållinjen och stannade precis efteråt. Då var det bara fem minuter kvar av matchen.

– Ett oavgjort resultat hade varit mer rättvist, säger Mattias Karlsson.

FAIK hade sedan chanser att kvittera, och tog även ut Bergström ur kassen, men kom aldrig hela vägen fram.

– Vi gör ändå en jäkligt bra match, säger Tobias Eriksson.

Läs mer: Mattias Karlsson hyllar sina spelares taktiska färdigheter och Tobias Eriksson hyllar – ja, alla! Läs i måndagens FP.

Annons