Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riddarhyttan får behålla serieledningen

”Jag hade blivit förvånad om förbundet räknat om tabellen”.

Annons

Under torsdagen blev det klart att Västmanlands fotbollförbund beslutat att tilldöma Norbergs AIF segern, och tre poäng, i den avbrutna matchen mot Bäckby IF i division 6. En match som domaren bröt vid ställningen 3–2 till Norberg med cirka tio minuter kvar att spela.

Då kom snabbt uppgifter om att Bäckby skulle hoppa av seriespelet som avslutas under lördagen. Uppgifter i social medier gjorde gällande att samtliga Bäckbys matcher skulle strykas och tabellen räknas om. Något som serieledande Riddarhyttan skulle förlora stort på då laget i så fall skulle tappa sex poäng, och inte längre vara i ledningen.

Men så blir det inte. RSK behåller serieledningen.

– Bäckbys matcher kommer inte att strykas. Det vore orättvist att göra så. Vi har haft telefonmöte under fredagsförmiddagen och fattat det här beslutet, säger Bengt Eriksson, i Västmanlands fotbollförbunds tävlingskommitté.

Ett beslut som tävlingskommittén har stöd av i tävlingsbestämmelserna.

– Däremot kommer matchen mellan Surahammar FK och Bäckby inte att spelas. Utan Sura dömas som vinnare med 3–0, säger Eriksson.

Sura, som ligger tvåa i tabellen och jagar RSK, skulle mött Bäckby i lördagens slutomgång. Men vinner nu alltså den matchen på walk over.

Det innebär RSK måste ta en poäng mot tabelljumbon FC Europe Juniors i sin sista match som spelas på Riddarvallen lördag förmiddag med avspark klockan 11.00. Poäng där och RSK är klart för division 5 nästa säsong.

– Jag hade blivit förvånad om förbundet räknat om tabellen, säger RSK-tränaren Mattias Skoog.

– Nu gäller det att vi gör vårt. Men Europe Juniors är ett lurigt lag. Och vi kan inte bara ställa ut skorna.

Norberg avslutar seriespelet med hemmamatch mot Hed på lördagsförmiddagen.

Läs mer: Här finns aktuell tabell

Läs mer: Klart med resultat i avbruten match

Annons