Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredricson i topp när flera lokala ryttare tog sig vidare till SM-final i Strömsholm

I helgen går SM i hästhoppning i Strömsholm. Flera lokala ryttare hoppade in sig på fina semifinalplaceringar och får därmed tävla i söndagens final.

Annons

Jens Fredricson, Strömsholms Ridsportförening, var bästa lokala ryttare under lördagens senior-semifinaler. Fredricson var felfri och blev trea i omgång ett, på hästen Uncanto Di Villagana. Fredricson var därmed en av de tjugo ryttare som tog sig vidare till söndagens final och en av sju ryttare som var felfria under första omgången.

Jens Fredricson på hästen Lunatic under Sweden International Horse Show 2014. Nästa helg ska han tävla på hemmaplan i Strömsholm.

Läs mer: Flera hemmahopp när SM avgörs i Strömsholm

Även Fredricsons kollega Daniel Svensson, huvudlärare i hoppning på Strömsholm, red starkt, på båda hästarna han tävlade med. Med hästen Let's Dance kom Svensson på en femteplats och med Christian K på en sjundeplats. I finalen valdes den sistnämnda att tävlas på.

– Det är hästägarna som tog det beslutet, alltså vilken häst han skulle rida, säger Malin Gustafsson, pressansvarig under SM i Strömsholm.

Hon fortsätter:

– Det har varit ett riktigt bra evenemang hittills med bra sport i manegen, ryttare som är väl förberedda för tävlingen, och i och med att vi har fri entre så har det varit fullsatt och jättebra tryck i hallen hela dagen.

Strömsholmsryttaren Niklas Jonsson, på hästen Manick, tog sig också till final då han red in på en femtonde placering. Etta och tvåa i seniorsemifinalerna var Cornelia Ryhlen från Åby Ridklubb, på Seraton HB, och Karin Martinsen, på Quantos, från Näs Hästsport Förening.

Läs även: Hästfest i fyra dagar när SM kommer till Strömsholm

Mer läsning

Annons