Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RSK-tränaren efter uppflyttningen

”Han har betytt mest för laget."

Annons
Jubel på Riddarvallen efter slutsignalen.

Det blev klang och jubel när Riddarhytte SK tog steget upp i fotbollssexan. Detta efter att laget besegrat FC Västerås med klara 5–3.

Det var inte utan att det verkade lite nervöst bland hemmaspelarna inför denna avgörande match i lördags. Seger här och en plats i sexan nästa år var klar.

Man fick verkligen en riktig drömstart då Adam Jylänki gjorde 1–0 redan efter ett par minuter. Efter en fin djupledsboll satte han nätet i dallring bakom gästernas målvakt.

Bara minuter senare kom kvitteringen men redan två minuter efter det slog han till igen, Adam Jylänki, och satte tvåan.

Ett snabbt mål kom i andra halvlek efter att ”trollkarlen” Husni Abdiihakim Bilesherif snurrat upp hela Västeråsförsvaret och kallt lobbat över en utrusande målvakt.

Gästerna gav dock inte upp utan det kom omgående en reducering. Samma sak upprepade sig ytterligare en gång: RSK-mål och så ny reducering.

Avgörandet kom med knappa halvtimmen kvar: ett hårt och lågt inlägg från höger stöttes i mål av en Västeråsförsvarare i kamp med Husni.

– Jag fattar det inte, säger en mycket glad Mattias Skoogh, tränare i RSK, och fortsätter:

– Det här är killarna verkligen värda, vilken moral man visar och hur man ställer upp för varandra i alla lägen härligt. En av dem som betytt mest är Tony Oskarsson. Han har rutin och han styr killarna på ett mycket bra sätt, något som betyder mycket för det här unga laget.

Mer läsning

Annons