Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rutinerad målräv fick sista ordet på Masbo

"Det känns riktigt surt. Vi kom inte upp i normal standard och det var mycket som var dåligt".

Annons
Mikael Ernebrink chippar in kvitteringen.

Fagersta Södra IK hade bortaderbyt mot Skinnskattebergs SK i sin hand, men kunde inte knyta ihop säcken. På övertid tappade Södra sin 1–0-ledning, då Mikael Ernebrink kvitterade för sitt SSK.

– Det känns riktigt surt. Vi kom inte upp i normal standard och det var mycket som var dåligt, säger Södratränaren Nicklas Blomqvist.

– Samtidigt så jobbade och krigade Skinnsberg riktigt bra, som vi visste att de skulle göra.

– Vi måste hitta tillbaka till vårt spel som vi hade för några veckor sedan. På slutet har vi vunnit fast vi inte spelat bra, men idag blev det bara en pinne.

Det var annars mycket Fagersta Södra i detta derby på Masbo. Under de första 45 minuterna hade gästerna mest boll och var det lag som skapade de hetaste chanserna.

Artur Poghosyan hade några halvfarliga avslut, men efter en kvarts spel fick han på ett lågt pressat skott, som Alexander Ylitalo i hemmamålet tvingades till en svettig parad på. Ett par minuter senare så hade gästerna en hörna, som så när damp ned över SSK:s mållinje.

Jama Hassan var näste Södrakille som provade på skottlyckan, och denna gång tvingades Ylitalo tippa bollen till hörna. Med fem minuter kvar av halvleken åkte hemmalagets viktige försvarskugge Emil Johansson på sitt andra gula kort och åkte därmed ut.

William Klasén avslutade halvleken med ett farligt, lågt skott som gick utanför via målvakten Ylitalo.

Inledningsvis i den andra halvleken var det mycket kamp och att Södra hade en man mer på planen märktes inte. Ju längre halvleken led desto mer tröttkört blev emellertid hemmalaget och Södras press blev intensivare och intensivare. Till slut fick man också hål på Ylitalo. Det var hetlevrade William Klasén, som fick bollen till vänster i straffområdet och avslutade med att placera in bollen bakom målvakten. Då återstod ungefär tio minuter av drabbningen.

Före det hade Södra bränt ett par klara lägen.

Man fortsatte sin anfallslusta även efter ledningsmålet och bästa chansen hade Emil Zoltek, vars avslut efter hörna, träffade stolproten.

Det var mycket Södra, men på övertid missade man i försvaret. Hemmalagets målräv Mikael Ernebrink bjöds på ett friläge och avslutade mycket kyligt och elegant med att chippa bollen över Södramålvakten Daniel Hedlund. 1–1 blev då slutresultatet och efteråt var det muntert i hemmalaget, medan det var dystrare miner hos det gästande Fagerstalaget.

Mål:

Skinnskattebergs SK–Fagersta Södra 1–1 (0–0)0–1 (80) William Klasén. 1–1 (91) Mikael Ernebrink.

Utvisning, SSK: Emil Johansson, två gula kort.

Varning, Fagersta Södra: Emil Zoltek, Pawel Gentek.

Domare: Irfan Vukovic.

Läs mer: Matchfakta och aktuell tabell finns här

Läs mer: Fagersta Södra vet vad som väntar

Mer läsning

Annons