Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rydberg matchhjälte när VIF slog Katrineholm

Västanfors bandy svarade för en mycket stark insats när man hemma på IP besegrade topplaget Katrineholm med 6-3 (2-0).

Annons
Västanfors besegrade topplaget Katrineholm med 6-3. En av förgrundsfigurerna var Fredrik Rydberg som gjorde det viktiga 4-3-målet. Här är han framme och oroar gästernas målvakt.

Att det skulle bli en tuff match för Västanfors var säkert alla på det klara med. Det blev också tufft och spännande ända in i det sista.

Hemmalaget Västanfors tog ledningen efter knappa kvarten på straff. Detta efter att en Katrineholmsförsvarare tagit ned en boll otillåtet i det egna straffområdet. Säker skytt var Fredrik Rydberg.

Under den första halvleken visade hemmalaget upp ett i stort sett prickfritt försvarsspel. Detta gjorde att gästerna hade mycket svårt att skapa något förutom en rad hörnor. VIF:s 2-0-ledning i paus kunde varit större.

I den andra halvleken ökade VIF ledningen – för att sedan tappa allt. Katrineholm kom ikapp till 3-3.

Sedan fick gästerna ett mål bortdömt för hög klubba. Direkt efter detta kunde hemmalaget göra 4-3 genom Fredrik Rydberg, som i och med detta mål blev något av en matchhjälte.

Efter detta kom Katrineholm aldrig igen.

– Vi spelade bra försvarsmässigt i den första halvleken men spelet offensivt var lite osmart från vår sida. Men en riktigt skön seger, speciellt eftersom det var mot Katrineholm, sa Fredrik Rydberg efter matchen.

Fredrik Rydberg och Johan Andersson stod för två var av VIF:s mål. Petter Andersson och Robin Rebermark gjorde var sitt.

Västanfors IF-Katrineholm Bandy 6-3

Allsvenskan norra

Målskyttar, VIF: Fredrik Rydberg (2), Petter Andersson, Johan Andersson (2), Robin Rebermark.

Skott: 6-8.

Hörnor: 5-11.

Frislag: 13-7.

Publik: 218.

Mer läsning

Annons