Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rydberg om sina lyckominuter

”Skönt att det lossnade i dag”.

Annons
Mål på gång för Fredrik Rydberg.

Västanfors tog en klar och rättvis seger hemma mot Spånga Djurgården i allsvenska.

7–3 slutade matchen efter det att Fredrik Rydberg gjort tre mål på lika många minuter och i stort stängt tillställningen innan paus.

Västanfors började matchen på ett lovande sätt. 1–0 kom efter dryga två minuters spel. Det var Petter Andersson som lugnt och behärskat satte bollen i nät bakom en duktig Djurgårdsmålvakt. Sedan hände något med hemmaspelet.

Tränare Zinkevitch sa:

– Vi bygger bra men sedan ger vi bort bollen lite för enkelt. Att vi sedan drar på oss onödiga utvisningar gör att de kan komma in i matchen.

Adam Johansson i hemmamålet räddade en straff 20 minuter in i matchen men trots detta så kunde gästerna både reducera och kvittera.

När det såg lite darrigt ut i hemmalaget klev han, fram lagets specielle matchvinnare Fredrik Rydberg. På lite drygt tre minuter gjorde han nämligen hela tre mål och mer eller mindre stängde matchen.

– Skönt att det lossnade i dag, säger Fredrik Rydberg efter matchen.

– Jag har inte haft med mig grejerna riktigt under en period. Jag har missat lite mycket och inte fått det att stämma.

Vad hände efter det att ni gjort 2-0?

– Vi gjorde det dåligt försvarsmässigt. Vi gick upp för högt, något som hela laget gjorde. Det måste vara mycket bättre från vår sida speciellt, vi där uppe måste jobba på ett bättre sätt. När vi spelar som vi ska, då ska vi vara bättre än Djurgården.

Vad säger du om din egen insats i dag?

– Jag är nöjd med att göra tre mål men jag kan mycket bättre.

I den andra halvleken gjorde lagen var sitt mål. Hemmalaget skapade flera fina lägen dock utan att hitta rätt. Även gästerna skapade en del lägen men Adam Johansson i hemma målet avstyrde det mesta.

Hur ser du på er insats så här långt?

– Vi borde nog tagit några poäng till men det är mycket som spelat in. Inte minst träningsförhållandena. Men som man brukar säga tabellen ljuger aldrig. Även om det inte är klart än så tycker jag att det känns som vi kan klara det uppsatta målet. För det är inte lätt andra åter när man gått upp, säger Zinkevitch.

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Läs mer: Matchfakta finns här

Mer läsning

Annons