Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rydberg om sitt hattrick

”Det här var ju helt otroligt”.

Annons
Fredrik Rydberg är Västanfors bäste målskytt.

Fredrik Rydberg är bäste målskytt i Västanfors IF den här säsongen. I bortamatchen mot Gustavsbergs IF såg han dock ut att få lämna isen mållös.

Men så slog Rydberg till. Och som han gjorde det. På 3.15 nätade Rydberg tre gånger om.

Ett äkta hattrick. Och det på stopptid dessutom.

– Alltid roligt att göra hattrick. Men det här var ju helt otroligt, säger Fredrik Rydberg.

– Jag var faktiskt lite missnöjd med mig själv över min insats i matchen. Jag kände mig tung och seg.

Så vände det. När matchuret tickat förbi 90 minuter. Västanfors var i ledning med 2–1, men var riktigt pressat i spel med en man mindre. Och hemmalaget hade grepp om spelet.

Då kom målen som avgjorde, så här gick det till enligt Fredrik Rydberg:

1–3 (92:16) – ”Vi fick ett frislag strax utanför straffområdet, mellan frislagscirkeln och kortlinjen. Kanske två meter från kortlinjen. Jesper Norrman och jag stod vid bollen. Jag sa åt Norrman att åka in i straffområdet, så skulle jag försöka nå honom med en passning. Allt för att kanske kunna få en straff. Nu blev det många spelare i straffområdet. Så jag sköt direkt i stället. Det blev bra skruv på bollen, den gick väl en halvmeter över isen och in i målvaktens bortre gavel”.

1–4 (94:03) – ”Jesper Norrman tog tag i bollen på egen planhalva. Han drog en fyra, fem man. Vi kom i en två mot två situation vid deras straffområde och Jesper spelade över till mig. Jag kom in på högerkanten i straffområdet och hade bara målvakten kvar när jag la in bollen”.

1–5 (95.31) – ”En långboll, jag tror det var från Adam (VIF-målvakten Adam Johansson) som Johan Andersson var först på mot två av deras backar. Jag vet inte om han störde dem, eller om det var en miss i kommunikationen mellan dem, men bollen kom till mig och jag hade rena gatan mot mål.”

Ett hattrick på drygt tre minuter, och på stopptid dessutom, lär vara smått unikt.

– Det är något som vi måste undersöka, säger Johann Bernövall på Svenska bandyförbundet

Skytteligan, allsvenskan, norra: 1) Klas Nordström, IK Tellus, 25 mål, 2) Fredrik Rydberg, Västanfors IF, 19, 2) Marc Samuelsson, IFK Rättvik, 19, 3) David Forsell, Falu BS, 18, 4) Robin Hellqvist, Katrineholm Bandy, 16, 4) Niklas Eriksson, Katrineholm Bandy, 17.

Mer läsning

Annons