Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryssen kan göra comeback

Sist Artyom Krapivin var här spelade han bara bandy. Nu – om han gör comeback – måste Västanfors hitta ett jobb till honom. Men arbetsmarknaden i Fagersta ser inte lovande ut för ryssen.

Annons
Artyom Krapivin kan göra comeback i VIF.

Västanfors fortsätter sin jakt på det starkast möjliga laget inför nästa säsong. Redan nu har klubben kontrakterat flera förhoppningsvis tongivande spelare, men jakten är inte på något sätt slut på grund av det. I stället fortsätter sportchefen Björn Forsberg att hålla kontakt med de spelare han tycker kan passa in i laget.

En av de trådar han har ute är en gammal bekant i laget, nämligen ryssen Artyom Krapivin.

– Han vill till Sverige, och han vill framför allt till Västanfors, säger Björn Forsberg.

Krapivin kom till Västanfors i december 2011, då lagets tabelläge var allt annat än muntert. Ryssen sa då till FP att han ändå såg ljust på framtiden och såg bortom den säsongen. Någon fortsättning i laget just då blev det inte, men nu är han alltså sugen på en comeback. Dock återstår en viktig detalj om comebacken ska bli verklighet: Västanfors måste ordna ett jobb till Krapivin.

– Det är det det hänger på. Om vi kan fixa ett jobb till honom kommer han att spela här. Han är någon sorts utbildad säljmanager och har gått på universitet i Moskva, berättar Björn Forsberg, men fortsätter i dyster ton:

– Tyvärr ser inte arbetsmarknaden superlovande ut här i Fagersta. Vi rycker i alla trådar vi kan.

Men Krapivin själv är mer hoppfull om en comeback:

– I Sverige är varje yrke viktigt och har respekt. Så är det inte i Ryssland. Jag vill jobba och spela bandy, bo i Sverige och ha familjen där, säger Krapivin via mail.

Krapivin, som den gångna säsongen spelade med det ryska laget Vympel i högstaligan, menar att Västanfors är högsta prioritet, annars är andra svenska klubbar aktuella.

Läs mer om Artyom Krapivin i Fagersta-Postens e-tidning på fredag.

Mer läsning

Annons