Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så bra är FAIK – enligt coacherna

Nyförvärven, ”Honken” och en stark trupp. Det är det som ligger bakom att Fagersta AIK kommer att bli ett topplag i år – om man får tro motståndartränarna i serien.

Annons
Fagersta AIK tippas bli ett topplag den här säsongen.

Fjolårsfiaskot verkar vara ett minne blott. I år kommer FAIK att bli ett topplag och garanterat aspirera på en playoffplats.

I alla fall om man litar på motståndarlagens coacher. FP ringde runt och ställde frågan; ”Hur går det för FAIK i år?”. Och alla verkar vara överens.

– Om man ska lägga över lite favoritskap så kommer de att hålla till i toppen. Jag vet att de har fått lite nya spelare. De spelare de har fått ser rätt intressanta ut. På pappret är de ett bra lag. De ser heta ut, säger Avesta BK:s tränare Andreas Högosta och får medhåll av Ludvika HF:s tränare Tobias Holm:

– Som jag har fattat det, jag har bollat med lite folk som är insatta, ska FAIK vara favorit i den här serien. Jag har kollat på Eliteprospect, så jag kan hålla med. Det är skickliga spelare.

Holm erkänner också att Ludvika var ute efter målkungen Martin Hällströmer, som senare valde FAIK.

– Jag är rätt så nöjd med den trupp jag har till förfogande. Men jag tror inte att någon tränare i den här serien hade tackat nej till honom.

Just nyförvärven är i fokus när motståndartränarna siar om FAIK:s chanser.

Från Hedemora SK kom som känt Samuel Blücher, Sebastian Varjomaa och Karl Hassel. En trio som kommer att betyda mycket, enligt Hedemoras nytillsatte tränare Torbjörn Persson.

– Hassel är en lurig spelare. Och Blücher och Varjomaa är kompetenta, trygga backar som kommer att tillföra.

Någon som också hyllas är FAIK:s nye tränare Mikael ”Honken” Holmqvist. Med honom i båset kan laget stärkas ytterligare, tror Köpings tränare Anders Hultdin.

– Jag vet att de har ”Honken” som tränare. Och vad jag förstår verkar de har fått ihop ett bra gäng, absolut. Men både hur FAIK och vi står sig är det svårt att säga i dagsläget. Fast visst finns det några namn som man ska passa sig för, säger han.

Hur mycket ser du fram emot derbyna?– Det är alltid roligt med derbyn. Och för FAIK:s del blir det ganska många derbyn. Det känns som en rolig serie faktiskt, så här på förhand.

Även Andreas Högosta i Avesta längtar till det första derbyt, som spelas redan 22 oktober i Avestahallen.

– De är jäkligt roliga möten och de brukar vara heta också. Det ser jag fram emot, säger Högosta.

FP har sökt tränarna i Björbo IF, IFK Hallsberg och Skedvi/Säter IF.

Annons