Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så går det för VIF – enligt extränaren

Lars Aronsson misslyckades med att göra Västanfors till ett allsvenskt lag. Och när laget ändå fick platsen är han nu tveksam till chanserna att hålla sig kvar i serien.– De kommer att få kämpa.

Annons
Lars Aronsson tror att Västanfors kommer att få kämpa för att behålla platsen i allsvenskan.

12 november spelar Västanfors premiär borta mot Rättvik. Då ska laget visa att de förtjänar den allsvenska platsen man fick efter att tolv lag först tackat nej.

Lars Aronsson avgick som tränare i slutet av fjolårssäsongen. Men ersättaren, Alexander Zinkevitch, kan uträtta stordåd i laget, tror han.

– Det är viktigt att det kommer någon utifrån och ser alla spelare med helt nya ögon. När jag tog över hade de (klubben) inte fått tag på någon. ”Han tycker om Västanfors, han ställer nog upp”, tänkte de ungefär. Nu är det bra att de har någon helt utifrån. Det är jättelyckat, säger Aronsson.

Vad tror du om VIF:s chanser i allsvenskan?– De kommer att få kämpa. Men en kvalplats ska de nog kunna klippa. Det jag har fått berättat för mig är att de har gjort bra träningar. Att klara av kvalplats är fullt rimligt. Kanske till och med snäppet ovanför, säger han.

Tycker du att VIF förtjänar den allsvenska platsen?– Haha. Jag förstår tanken att de tackade ja. De har knutit till sig någon mer sedan det och de har ett samarbete med VSK med riktigt kompetenta juniorspelare som är duktiga. Och Johan Andersson är riktigt bra.

Aronsson är dock noga med att poängtera att det måste bli ett annat tänk i laget till säsongen. I division 1 var truppen hela tiden inriktad på att vinna matcherna och ligga i toppen av tabellen. Så kommer det inte bli nu, enligt Aronsson.

– Man måste få in i truppen att man inte kommer att kunna vinna alla matcher. Åker man till Haparanda kan man göra en bra match och ta med sig det. Men de har fått in bra ryssar och håller nästan elitserieklass. Då gäller det för Västanfors att de skakar av sig en förlust snabbt. De lag man räknar med att ha efter sig, det är där det är riktigt viktigt att vinna. Det är en styrka i sig att kunna skaka av sig en förlust och fokusera på nästa match.

Mer läsning

Annons