Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så har Biranvand VM-tränat

I juni fick Sam Biranvand beskedet att han var uttagen till VM. Efter det har träningen varit stenhård. Och nu är han redo att försvara de svenska färgerna i Spanien.

Annons
Sam Biranvand har tränat hårt inför VM i Spanien som avgörs nästa vecka.

Det är det första och sista världsmästerskapet under seniornivån han kommer att ställa upp i. Sam Biranvand har tävlat i många EM, men aldrig i ett VM.

Därför är U21-VM i öppen klass i karate i Spanien, som avgörs på torsdag nästa vecka, ett efterlängtat mål för karateutövaren.

– Vissa är bättre än jag är, det vet jag. Mycket handlar om lottningen om man ska gå långt. Men jag tänker inte hoppas på en bra lottning. Jag ska bara göra mitt bästa, säger Biranvand.

Träningen fram till VM har varit hård. Biranvand tränade styrka hela sommaren för att bli – och verka inför domarna – starkare.

Men de senaste veckorna har framför allt karaten varit i fokus. Biranvand började shotokansäsongen knackigt, men har lyft sig tävling för tävling. Den sista tiden inför VM har Biranvand tränat extra på sina kator och försökt rätta till det som kan rättas till i hans tekniker.

– Jag tränar på de sekvenser som jag inte är så bra på och försöker finslipa dem.

– Det var väldigt segt i början av säsongen. Det kanske var lite nerver och jag var inte inne i tävlingssäsongen riktigt. När man bara kör styrka tappar man i karaten. Men nu har jag hittat formen, säger Biranvand.

Annons