Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här ser spelordningen för slutspelet ut

”Vi ska jobba för att få spela matcherna på lördagar”.

Annons

I lördags säkrade Västanfors IF andraplatsen i division 3, Västmanland/Örebro. Nu väntar tre matcher i slutspelsserien som avgör vilka två lag som flyttas upp till division 2.

Som väntat får Västanfors två hemmamatcher, mot Skyllberg och Sköllersta. Och det är mot de lagen Västanfors inleder slutspelet.

– Vi ska jobba för att få spela matcherna på lördagar. Annars krockar de med matcherna för vårt F17-lag, säger Västanforstränaren Pelle Olander.

Lyckas Västanfors få spela på lördagar, spelar laget hemma lördag den 10 och 17 september för att avsluta borta mot serieettan IF Eker Örebro den 22.

– Det blir några intressanta lördag. Redan den första omgången är spännande, säger Olander.

Till slutspelsserien tar lagen med sig poäng och målskillnad, så ställningen inför den första omgången i slutspelet är så här: 1) IF Eker Örebro, 35 poäng +26 mål, 2) Västanfors 32 poäng +23 mål, 3) Sköllersta 31 poäng +24 mål, 4) Skyllberg 23 poäng +12 mål.

Så en seger för Västanfors på lördag samtidigt som IF Eker vinner mot Sköllersta skulle verkligen vara en drömöppning för VIF. Och faktiskt öppna för ett avgörande redan i den andra omgången när Västanfors möter Sköllersta på Fagerliden.

Här är spelordningen för slutspelsserien, 10 eller 11 september:IF Eker Örebro–Sköllersta IF

Västanfors IF–Skyllbergs IK

17 eller 18 september:Västanfors IF–Sköllersta IF

Skyllbergs IK–IF Eker Örebro

24 eller 25 september:IF Eker Örebro–Västanfors IF

Sköllersta IF–Skyllbergs IK

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Läs mer: Fyramålsskytt när Västanfors avslutade

Mer läsning

Annons