Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så lyder beslutet kring Gising och Hellblom

I onsdags höll Västanfors sportgrupp ett möte.Där togs beslutet att Gustav Gising och Björn Hellblom ska få träna med klubben i augusti och september – sedan kommer klubben att ta ett beslut om spelarna.- De får chansen att visa vad de går för, säger Björn Forsberg i sportgruppens ledning.

Annons

Fagersta-Posten har tidigare skrivit om Västanfors intresse för Gustav Gising - något som nu bekräftas av klubben.

I går, onsdag, höll Västanfors sportgrupp ett möte, där även tränaren AlexanderZinkevitch deltog.

- Mötet gick bra. Vi kom fram till att vi kommer erbjuda både Gustav Gising och Björn Hellblom att vara med och träna under augusti och september. Vi vill se dem på barmark och sedan på is, därefter kommer vi en diskussion. Dessutom ska Zinkevitch få avgöra vad han tycker, säger Björn Forsberg från klubbens sportgrupp.

- De får chansen att visa vad de går för. Sedan kommer vi att fundera kring hur vi ska göra med eventuella kontrakt, säger Forsberg.

Hur tänker spelarna själva?

- Båda två är positiva till spel i Västanfors, men sedan är det andra aspekter som spelar in. Men det känns som att vi är rätt nära. Om vi vill, så ska vi kunna greja det. Sedan har vi lite annat att ta ställning till, bland annat hur många som ska ingå i spelargruppen. Vi vill inte ha för många, där vissa riskerar att få stå på läktaren under varje match.

Hur ser du på dem som spelare?

- Båda två är viktiga spelare med stor erfarenhet. Framför allt Gustav, som har rutin från både spel i elitserien och allsvenskan, vilket är väldigt viktigt. Men även Björn, som spelade i allsvenskan förra året och gjorde det bra hos Köping. Det är två bra bandyspelare, helt klart.

- Det handlar mycket om att vi ska försöka att hitta roller åt dem i Västanfors och det är också för deras skull som vi erbjuder det här. Så de får känna på det lite grann, säger Forsberg.

Gustav Gising spelade senast i Finspång, men har sedan tidigare en sejour i just Västanfors. Björn Hellblom har tillhört VSK Bandy de senaste säsongerna.

Mer läsning

Annons