Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så påverkas VIF av vädergudarna

Det tänkta genrepet mot IF Boltic ställs in. Och nu menar Olle Wiberg att Västanfors uppladdning inför seriestarten har varit allt annat än optimal.– Vi har haft usla träningsförhållanden, säger han.

Annons
Isen på Västanfors IP lär dröja.

Vädergudarna är inte Västanfors vänner just nu. Trots att hela föreningen hjälps åt för att få till isen på Västanfors IP dröjer det innan den är spelbar.

– Om vi kan spola torsdag och fredag bör vi kunna ha lite is på lördag. Sen får vi fortsätta nästa vecka. Allt handlar om att få upp en grund, säger Västanfors assisterande tränare Olle Wiberg.

Under lördagen var det tänkt att A-laget skulle spela sitt genrep mot Boltic på IP. Men vädret stoppade de planerna. Och faktum är att de träningsmatcher laget har spelat är de enda gångerna man har varit på stor is.

– Det som har påverkat oss negativt är att vi har haft usla träningsförhållanden. Ibland har vi bara haft ett ispass i hockeyhallen (Fagerliden). Det är inte optimalt när samtidigt flera motståndare i allsvenskan har tillgång till stor hall, säger Wiberg.

– Fast situationen är som den är. Grabbarna gör det bra och det är positivt trots det här.

Matchen mot Boltic planeras nu i stället till onsdag eller torsdag.

– Vi har pratat med Boltic och de har sagt att de kan komma på en veckodag.

Mer läsning

Annons