Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska FAIK skaka serieledaren

Utklassningssiffrorna 7-0 senast ska inte upprepas när FAIK möter Grums IK på bortais i dag. Det hoppas i alla fall tränaren Mattias Karlsson som vet exakt hur laget ska stå upp mot serieledaren.
– Visst ska vi göra allt för att försöka skaka dem, säger han.

Annons
Mattias Karlsson måste vara taktisk om hans FAIK ska ta poäng mot Grums.

Alla kommer förmodligen ihåg när Grums kom på besök till Fagerliden för drygt en månad sedan. Då hade bortalaget lekstuga och åkte hem med en 7-0-seger i bagaget. När lagen återigen möts i dag har FAIK förhoppningsvis lärt sig av sina misstag från den tunga förlusten. Och Mattias Karlsson vet vad som krävs om det ska bli minst en poäng.

– Visst ska vi göra allt för att försöka skaka dem. Det är så klart att vi åker dit för att ta tre poäng, säger han.

Så ni känner att ni kan vinna?– Ja, det är inte omöjligt. Vi får tänka till lite bara. Vi kan inte gå fram lika mycket som vi har gjort mot de andra lagen. Det måste vara mer tight i mittzonen.

Karlsson menar att lagdelarna kom för långt ifrån varandra senast lagen möttes och att det var en av anledningarna till att förlusten blev så stor. Backarna och forwards måste helt enkelt vara mer samspelta om FAIK ska kunna stå upp mot Grums i dag.

– Försvarsspelet i egen zon måste klaffa också. Det kommer att vara själva nyckeln.

Till dagens match fattas Alexander Larsson (huvudskada) och Victor Andersson (feber). Det innebär att FAIK går på tre femmor utan några extraspelare.

Mer läsning

Annons