Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska FAIK vinna premiären

Noll koll på Viking. Då väljer FAIK:s tränare Mattias Karlsson att fokusera på sitt eget. I veckan har laget tränat extra på det nya grundspelet och powerplay.

Annons
Mattias Karlsson ska leda FAIK till vinst genom sitt nya spel.

Det är dagen före dagen före dopparedagen för FAIK:s nye tränare Mattias ”Tjatte” Karlsson. När han skrev på kontraktet med klubben i juni visste han att en lång resa fram till seriestarten väntade. Nu är väntan snart över. Och Karlsson är taggad inför premiären.

– Det känns bra i laget. Det är bra stämning och bra fart på träningarna, säger han.

Det som dock oroar är att det fortfarande är tunt om spelare på träningarna. Laget har bara haft 15-16 stycken den senaste tiden på grund av sjukdomar och småskador.

– Det är lite synd, men grabbarna krigar på ändå.

Karlsson säger sig veta i princip ingenting om motståndaren Viking HC. Men det ska inte vara något större problem, enligt honom själv. I stället har han fokuserat oerhört mycket på sitt eget lag och spelet de ska spela.

– Nu är det själva grundspelet vi tränar på, plus powerplay. Även lite snabbhetsövningar så att vi får i gång benen ordentligt.

Hur har spelarna anammat ditt nya grundspel?– Spelarna har snappat upp mycket, men det finns mer att jobba på fortfarande.

Mer läsning

Annons