Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Norberg ta ett steg till

"Vi ska inte bara tjonga på".

Annons
Stefan Holm tränar Norberg i år.

Förra säsongen slutade Norbergs AIF femma i division 6. I år siktar laget högre.

– Vi vill vara med i toppen, det är dags att vi tar ett steg till, säger nye tränaren Stefan Holm inför söndagens premiär.

Holm är tillbaka i moderklubben. Nu vill han sätta sin prägel på laget.

– Jag vill att vi ska sätta hög press på motståndarna, spela bollen och bygga upp anfallen via mittfältet, inte bara tjonga på. Som jag tror att många andra lag i serien kommer att göra, säger Holm.

– Så här långt har spelarna tagit till sig spelidén.

Intresset för att träna har varit bra. Som mest har Holm haft 38 spelare på en träning. Träningen drog i gång i januari. Då med tre och fyra pass i veckan. Så laget är bra tränat.

Truppen är ung. De flesta av spelarna är under 25 år.

– Vi har sju spelare födda 1997 som är med i truppen, och som är bra skolade fotbollsspelare. När vi mötte Västerfärnebo i en träningsmatch hade vi tre spelare födda 1999 på planen, säger Holm.

Norberg börjar med två bortamatcher, på söndag väntar Forsby på ”Krillans” konstgräs och torsdag den 7 maj möter Norberg FC Sporting Västerås på Lövudden. Först den 16 maj spelas den första hemmamatchen när Dingtuna gästar Malmheden.

– Vi ville börja borta. Det är alltid osäkert med planerna på våren här i den norra länsdelen, säger Holm.

– Nu har vi bra tre hemmamatcher under våren, men spelar hemma sex gånger under hösten. Och det är bra, det kan vara viktigt att spela hemma när serien ska avgöras.

Forsby är nykomling i serien, slutade tvåa i sjuan förra säsongen.

– Det är lite nervöst inför söndagen. Vi har som sagt många unga killar i laget och det är viktigt att vi får en bra start på serien, säger Holm.

Norberg är vidare till åttondelsfinal i länscupen efter straffvinst mot Virsbo. Där väntar på hemmaplan division 4-laget Bosnisk SK.

– Matchdag är inte klar än, men det lutar åt onsdag den 20 eller 27 maj, säger Holm.

Mer läsning

Annons