Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Södra hitta tillbaka till vårformen

”I de två träningsmatcherna spelade vi inte bra, vi hade för bråttom".

Annons

Fagersta Södra svarade för en imponerade vårsäsong och ligger tvåa i tabellen. På lördag startar serien om. Då gäller det för Södra att hitta tillbaka till vårens fina spel.

– För de två träningsmatcher vi spelat har inte varit bra, säger Södratränaren Nicklas Blomqvist.

Efter en trög start fick Södra verkligen fart på spelet under våren. Laget radade upp segrar och öste in mål samtidigt som försvarsspelet var kassaskåpssäkert. Bara åtta insläppta mål på elva mål är riktigt starkt.

Nu börjar serien om. Fagersta Södra ställs mot Arboga Södra. Arboga vann premiären med 1–0 efter väldigt blek Fagerstainsats.

– Arboga är ett jobbigt lag att möta, det vet vi. Nu gäller det att vi till skillnad från de två träningsmatcherna visar tålamod, och att vi vågar hålla i bollen. Vi behöver inte slå den avgörande passningen direkt, säger Nicklas Blomqvist.

– I träningsmatcherna hade vi för bråttom, i stället för att ta det lugnt och avvakta för att få med fler spelare i anfallet.

Södra saknar tre viktiga kuggar på lördag. Målvakten Arman Poghosyan är avstängd, och missar de två första höstmatcherna efter utvisningen mot Bosnisk SK. William Klasén är också avstängd. Det efter tre varningar.

Dessutom är Artur Poghosyan borta på grund av en ryggoperation. Trist då yttermittfältaren har varit bra under våren. I värsta fall blir det inga matcher alls under hösten för honom.

Sedan har Adam Östberg haft problem med en fot. Han avbröt bland annat träningsmatchen mot Ludvika.

– Vi hoppas Adam ska kunna spela. Han har varit med och tränat. Men ska testa lite mer, säger Blomqvist.

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Läs mer: Skytteligan för division 4 finns här

Läs mer: Södra visade semestertakter

Mer läsning

Annons