Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Tiger ersättas

Fem spelare har lämnat Västanfors. Men bara två har skrivit på för klubben. Nu fortsätter jakten på nyförvärv.

Annons
Andreas Tiger har lämnat en stor lucka i försvaret.

Värvningsprocessen har inte gått Västanfors väg under silly season. Sportgruppen har haft kontakt med många spelare, men bara fått napp av två. Johan Andersson och Jonas Thilén har signerat kontrakten – men fortfarande finns det mycket att önska.

– Det har blivit försenat på grund av allt med allsvenskan. Vi var kanske lite naiva och trodde att vi skulle få hit folk, säger pressansvarige Björn Forsberg.

Det är drygt en månad till seriestarten i allsvenskan. Hittills har fem spelare lämnat laget. Andreas Tiger, Filip Johansson, Sebastian Lillberg, Rickard Hettman och Jimmy Jönsson har deklarerat sina avgångar. Dessutom är Andreas Hjulström fortfarande ett osäkert kort, då han inte har skrivit på något kontrakt.

– Förhoppningen är att vi ska förstärka med tre spelare. En försvarare, en mittfältare och en forward. Förhoppningsvis får vi något klart inom de närmaste två veckorna. Om det är så ser det riktigt bra ut, säger Forsberg.

Hur ska ni kunna ersätta en sådan spelare som Tiger?– Vi jobbar på att lösa det med en meriterad libro. Klarar vi att täcka upp det är det bra. Annars får vi titta på det internt. ”Freddan” (Fredrik Andersson) spelade libro de två matcherna i helgen.

VIF har redan nu skrivit under ett samarbetsavtal med VSK-junioren William Lövstedt. Och ytterligare namn från VSK är att vänta.

– Vi har förhoppningar att skriva över tre stycken från VSK på ett samarbete. Men de måste vilja spela här själva också. Det var därför vi plockade med dem i helgen, säger Forsberg.

Förutom William Lövstedt medverkade i helgens träningsmatcher VSK-juniorerna Björn Hellbom, Oskar Magnusson, Johannes Svedberg och Anton Lilja.

Mer läsning

Annons