Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så slutar EM – fem lokala tippare

”Hoppas han målar lika bra som pappa”.

Annons
Nicklas Blomqvist, Pelle Olander, Kennet Berg och Magnus Johansson tippar EM.

Fotbolls-EM är här. På fredagskvällen spelas premiärmatchen mellan hemmanationen Frankrike och Rumänien. Sverige kliver in i turneringen på måndag och möter då Irland.

Som vanligt spekuleras det bland fotbollsfans om hur mästerskapet ska sluta. FP-sporten kollade med ett par lokala fotbollstränare och en fotbollspappa om vad de tror om mästerskapet, och då framför allt Sveriges chanser.

Nicklas Blomqvist, tränare i Fagersta Södra: ”Jag har väl inte riktigt trott på Sverige. Men efter matchen mot Wales i söndags (svensk seger med 3–0) så tycker jag att det såg bättre ut. Vi går vidare från gruppen, det tror jag. Men sedan är det svårt att säga något. Finalpar: Spanien–Belgien med Belgien som vinnare.”

Pelle Olander, tränare i Västanfors IF: ”Tyvärr har jag inga stora förhoppningar på Sverige. Det har inte känts så kittlande, men ju närmare EM vi kommit så har jag blivit lite mer optimistisk. Jag tror att nyckelmatchen blir den första, mot Irland. Sedan måste ju målsättningen vara att gå vidare från gruppen. Skulle Sverige bli tvåa, har de gjort det väldigt bra. Finalpar: Frankrike–Tyskland med tysk seger.”

Kennet Berg, Fagerstabo, målare och pappa till landslagsanfallaren Marcus Berg: ”Det här laget har gjort en lång resa. Och Sverige slår ur underläge. Jag får väl lite inside av Marcus, men ibland vet ju inte ens spelarna vilka som ska spela. Sedan är ett mästerskap ett mästerskap, det är så mycket som spelar in. Och det här är mycket större än vad folk tror. Men Sverige går vidare från gruppen, och jag drömmer förstås om att Sverige vinner. Finalpar: Sverige-Tyskland med svensk vinst då. Ska jag vara lite lustig kan jag väl säga att ”hoppas Marcus målar lika bra som pappa.”

Magnus Johansson, tränare i Skinnskattebergs SK: ”Jag har goda känslor inför Sverige. Det som talar för Sverige är laget verkar vara skadefritt nu, och så sättet som vi tog oss till EM. Sedan är det en bra mix i laget med U21-spelarna som har kommit in. En av dem som jag hoppas får chansen är Oscar Hiljemark. Finalpar: Frankrike–England med Frankrike som vinnare.

Jörgen Hjerpe, FP-sporten: ”Inför varje mästerskap hoppas jag alltid på att nu blir det en repris av VM-94. Och så blir jag så besviken. Än har inte den riktiga EM-känslan infunnit sig. Vi får hoppas att Erik Hamrén kan få laget att uppträda just som ett lag, då brukar det gå bra för Sverige. Då går vi vidare från gruppspelet. Finalpar: Spanien–Tyskland med Tyskland som vinnare.”

Läs mer: Gänget från Brandbo tar husbilen till EM

Läs mer: Så spelas EM

Jörgen Hjerpe, FP-sporten

Mer läsning

Annons