Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tror löftet om VIF:s chanser

Framtidslöftet William Lövstedt har redan presenterat sig för Västanfors. Och den inlånade VSK-spelaren tror starkt på ”Fläkten” till den allsvenska säsongen.– Att sikta på en mittenplacering är inte omöjligt, säger han.

Annons
VSK-lånet William Lövstedt tror att Västanfors kan klara sig bra i allsvenskan.

I dagarna blev det klart att blott 17-årige William Lövstedt från Västerås SK kommer att finnas tillgänglig för Västanfors under säsongen. Lövstedt tas in på lån från VSK:s P20-lag och hoppas kunna bidra på många olika sätt.

– Jag skulle väl beskriva mig själv som en skicklig skridskoåkare. Jag har hög fart och en stark vilja att vinna. Jag gör jobbet framåt, bakåt och åt sidorna, säger han.

Lövstedt fick tidigt i fjol känna på atmosfären i VSK:s A-lag. I slutet av november satt han på bänken för första gången, när laget mötte Sirius på hemmais. Och i den fjärde kvartsfinalen i SM-slutspelet, mot Vänersborg, kom sedan debuten på isen.

Men i vinter kommer det alltså vara fokus på allsvenskan för Lövstedt. Och han menar själv att han ser fram emot det – rejält.

– För min egen del känns det väldigt bra. Främst för att jag får bra erfarenhet, men jag får också spela bra bandy.

Vad tror du om Västanfors chanser i allsvenskan?– Att hålla sig kvar är ett rimligt mål, det borde gå att uppnå. Och att sikta på en mittenplacering är inte omöjligt. Toppen tror jag dock blir svår att nå, det finns många duktiga spelare i lagen.

Lövstedt har redan medverkat på två fyspass med Västanfors. Och till säsongen ska klubbarna försöka lösa så att han kan skippa en träning med VSK:s P20 och i stället träna på IP.

– Det är för att jag ska komma in i laget nu, plus att det ställs högre krav i allsvenskan.

Mer läsning

Annons