Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så undviker man ny flopphöst

Bara sju inspelade poäng förra hösten. Så tänker Fagerstatränaren Nicklas Blomqvist se till att det inte händer igen.

Annons
Förra hösten blev inte vad Södra hade tänkt sig

På våren tickade Fagersta Södra som en klocka. Man radade upp seger efter seger och när vårsäsongen skulle summeras så hade laget samlat ihop hela 23 poäng och hade toppkänning i division 4.

Sommaren gick och spelare som Serge Herrmann försvann till VSK Fotboll och när laget åter samlades efter uppehållet så var det något som inte stämde. Hösten inleddes med en uddamålsförlust hemma mot Tortuna. Kanske inte så konstigt med tanke på att det skulle visa sig bli en bra höst för TSK.

Det var när laget fortsatte att rada upp förluster och den första poängen inte inhämtades förens i den åttonde höstomgången som larmklockarna gick. Sju (!) poäng blev det

i säsongens andra halvlek för FSIK. Vad var det som hade hänt?

Fagersta-Posten tog sig ett snack med Södras nya tränare Nicklas Blomqvist för att reda ut vad det var som hände och hur klubben ska kunna undvika samma flopp igen.

– Det är ju svårt för mig att säga vad det var som egentligen hände efter som att jag är ny för i år. Men vad jag har förstått så var det många orsaker som spelade in, säger Blomqvist.

Vad för orsaker?

– Nja, men en av orsakerna kan ha varit att det inte hölls i gång tillräckligt bra under sommaren. Att laget blev slappt, ofokuserat och inte kom upp i den fysiska form som man hade under våren.

Nicklas Blomqvist är dock tydlig med att han inte tänker låta samma sak inträffa på nytt.

– Nej, vi har sett väldigt starka ut på försäsongen. Vad jag har förstått så har vi ändrat upplägget en aning från tidigare.

Hur då?

– Vi har kört fyspass under hela januari och i februari så började vi slänga in bollen också. Det känns som att vi har en ordentlig grund att stå på. Sen kommer vi att underhålla den fysiska formen under säsongen och även köra på bra när det väl blir sommaruppehåll. Då ska vi nog kunna undvika samma scenario som förra hösten, säger Blomqvist.

Annons