Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så var FAIK:s första ispass

Dåliga passningar och dålig puckkontroll. Så sammanfattade FAIK:s nya tränare Mikael Holmqvist det första ispasset med laget under måndagen. Men han känner sig ändå trygg.

Annons
Mikael Holmqvist gjorde under måndagen sitt första ispass med FAIK.

Äntligen har Fagersta AIK fått göra sin ispremiär för säsongen. Isen på Fagerliden är inte matchklar, men den är i alla fall spelduglig för träningar – och det räcker än så länge.

Under måndagskvällen gjorde FAIK sin första träning och det var även Mikael Holmqvists första ispass med laget.

Hur såg det ut, tycker du?– Det var bra fart. Och ungefär som ett förstapass brukar se ut: Dåliga passningar, dåliga puckmottagningar, dålig puckkontroll. Men jag tyckte att farten var bra. De krigade på och körde långa övningar, så de blev trötta, säger han.

FAIK kommer framöver att träna fyra pass i veckan, plus de inbokade träningsmatcherna. Och fram till seriestart är det för tillfället fokus på en sak: Försvar.

– Vi kommer att börja träna försvarsspel och sedan kommer vi jobba oss framåt i banan under försäsongen. Det är tanken. Det kommer att se lite roligt ut i början, men så är det. Träningsmatcher är träningar. Jag kommer att fokusera på försvarsspelet nu.

Vad tycker du om den trupp som Stefan Persson har fått ihop?– Det är första gången jag ser dem på is. Men jag tycker att det ser riktigt bra ut. Jag har nyss lärt känna dem utan grejer. Nu får jag lära känna dem med grejer på också. Men jag känner mig trygg med det material jag har att jobba med.

Annons